Nogomet

VIDEO+FOTO: Minimalan poraz nogometaša Čelika u Sarajevu od Željezničara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Željezničar-Čelik 1:0 – Nogometaši Željezničara pobjedili su Čelik na Grbavici 1:0, i to golom osam minuta prije kraja utakmice, a Zenicablog vam donosi sve bitne momente sa ovog susreta.

Minimalan poraz nogometaša Čelika u Sarajevu od Željezničara

18.kolo BH Telekom Premijer nogometne lige BiH. FK ŽELJEZNIČAR – NK ČELIK 1:0 ;

U utakmici 18.kola (sedmo kolo 2.dijela prvenstva i posljednje u jesenjem dijelu sezone) BH Telekom Premijer nogometne lige BiH  danas su u Sarajevu na stadionu Grbavica igrali ekipa FK Željezničar i zenički NK Čelik. Zasluženu pobjedu, uz dosta muke, ostvarila je ekipa Željezničara.

 REZULTAT: ŽELJEZNIČAR- ČELIK  1:0  (0:0);

Strijelac: 1:0 Darko Marković u 82.minuti;

Žuti kartoni: Darko Obradović, Križman (Željezničar), Pezer dva ž.kartona, Hrkač, Tarik Adilović (Čelik);

Crveni karton: Semir Pezer (Čelik), 2.žuti karton u 30.minuti.

Stadion Grbavica u Sarajevu. Početak u 13 sati. Glavni sudija Darko Obradović (Stolac), pomoćnici: A1 Goran Dujak (Odžak), A2 Radislav Kačavenda  (Gradiška); Delegat Ekrem Ibreljić (Fojnica);

Sastavi timova:

ŽELJEZNIČAR:  Kjosevski, Siniša Stevanović (od 46. Kosorić), Boccaccini, Memija, Darko Marković, Bekrić-cap (od 81.Nikolić), Blagojević (od 57. Radinović), Bogičević, Lendrić, Križman, Miroslav Stevanović.  (Glavni trener Slavko Petrović);

ČELIK:  Ružić, Jurković, Duvnjak (od 74. Tarik Adilović), Marin Popović, Brković (od 85.Hanan Adilović), Pezer, Hećo-cap., Bojan Marković, Pliska (od 87.Džafić), Hrkać, Smriko;  (Glavni trener Nedim Jusufbegović);

Prije početka utakmice minut šutnje za tragično preminule fudbalere, stručni štab i delegaciju Brazilske ekipe Chapecoense u avionskoj nesreći prije nekoliko dana u Kolumbiji.

Ekipa Čelika nastupila je bez nekoliko standardnih nogometaša (Goran Popović-kartoni, te Šivšić, Duraković Salčinović, Jusić).

Nogometaši Čelika nastavljaju sa slabim rezultatima u ovom prvenstvu i danas u Sarajevu su doživjeli i 13. poraz u 18 odigranih kola Premijer lige BiH. Željezničar se dobro namučio da zabilježi pobjedu, iako su od 30.minute igrali sa igračem više nakon isključenja Semira Pezera (2.žuti karton).

U prvom poluvremenu Željezničar je imao terensku prednost, ali bilježimo povoljnije šanse za Čelik i to Semira Pezera 2 puta u 21.minuti nakon kornera i u 23.nakon povratne lopte Heće, slab i neprecizan šut pored gola. Najbolju šansu imao je Almir Pliska u 42.minuti nakon greške u odbrani domaćih, šutirao je sa ivice 16-terca, ali je odbranio golman domaćih Kjosevski. Željezničar je imao najbolju šansu u 30.minuti preko kapitena Samira Bekrića, koji je loše šutirao sa oko 12 metara, Ružić je odbranio.

Bilježimo i drugi žuti karton Semiru Pezeru u 32.minuti i automatski crveni-isključujući na intervenciju pomoćnog sudije Gorana Dujaka, čini se prestrogo za 2.žuti karton i ranu fazu utakmice. Čelik je nastavio igrati sa 10 nogometaša u polju.

U 2.poluvremenu bilježimo pokušaj Lendrića u 55.minuti, te dobru šansu za Darka Markovića u 58. koji šutira sa 12 metara, ali je Ružić odlično odbranio. Boccaccini šutirao glavom pored gola iz povoljne pozicije u 66.minuti. U 73. Bogičević šutira preko gola sa 10-ak metara nakon povratne lopte M.Stevanovića.

Slobodan udarac u 80.minuti izvodi Lendrić sa 17 metara, ali Ružić brani. U 81.minuti Lendrić ne uspijeva ubaciti loptu u gol sa jednog metra udaljenosti od gol linije.

I onda vođstvo Željezničara nakon prave opsade gola Čelika u 2.poluvremenu. Dobar dubinski centaršut produžuje glavom Nikolić na drugu stativu do neometanog Darka Markovića, koji iz blizine pogađa gol Čelika za vođstvo domaćih od 1:0 u 82. minuti. U zadnjoj minuti kontra Željezničara, Lendrić je izašao sam pred golmana Ružića, ali je ovaj fenomenalno spasio postizanje drugog gola za Željezničar. Potpuno zaslužena pobjeda Željezničara, ali ostaje utisak prestrogog isključenja Semira Pezera, što je u izjavi istakao i trener Čelika Jusufbegović. Korneri 15:2, posjed lopte 70% /30%, šutevi 16:4, sve u korist domaćina Željezničara.

U narednom 19.kolu (osmo kolo 2.dijela prvenstva, koje će se igrati krajem februara 2017.godine) Čelik je domaćin Zrinjskom iz Mostara, a Željezničar gostuje u Krupi.

Tekst: E. Imamović; Video. ArenaSport; Foto: Sportsport.ba

Čelik na Grbavici od 32. minute igra sa desetoricom fudbalera u polju i to zbog jednog prilično čudnog poteza glavnog suca Darka Obradovića. Uostalom, pogledajte:

Željezničar je bolje otvorio drugo poluvrijeme, što je rezultiralo golom Darka Markovića u 82.minuti za 1:0

Izjava trenera Jusufbegovića:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno