Info

Merhamet Njemačke osigurao 261 paketić za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Merhamet Njemačke osigurao 261 paketić za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u ZDK – U Dnevnom centru Visoko upriličena je podjela uvjerenja o uspješnom pohađanju za korisnike Centra u 2015/2016. godini.

Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama edukacijsko- rehabilitacijska je ustanova kao poslovna jedinica Javne ustanove za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama koja pruža usluge djeci, mladim i odraslim osobama sa posebnim potrebama sa područja općina Visoko, Kakanj, Breza i Vareš.

Organizovani roditeljski sastanci i druženje krunisani su skromnom svečanošću i podjelom uvjerenja i bajramskih paketića. Merhamet iz Njemačke je obezbjedio 261 paketić za korisnike u svim Centrima Javne ustanove za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko- dobojskog kantona, pa i Dnevnog centra u Visokom.

Na taj način poklonom su obradovani korisnici iz Zenice, Visokog, Kaknja, Breze, Vareša, Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešnja i Olova. Ova saradnja nastavit će se i u budućnosti što je potvrđeno posjetom i sastankom sa direktorom Merhameta, gospodinom Jusufom Skenderovićem u Dnevnom centru u Visokom. Skenderović je iskoristio priliku i posjetio i Dnevni centar u Maglaju gdje je također uprilična svečanost i priredba povodom završetka školske godine, podjele diploma i bajramskih paketića.

Predstoji nam raspust za djecu školskog uzrasta, a od septembra krećemo sa novim rezultatima, kazala nam je Šemsa Gačić, rukovodilac Centra u Visokom. Od septembra Centar će imati na raspolaganju još jedno vozilo- kombi, čime bi se olakšao prevoz korisnika iz drugih općina. Tokom ljetne pauze, radit će se i inkluzivno igralište što je od velikog značaja za sam Centar, a bit će potavljene prilagođene sprave za djecu i mlade sa posebnim potrebam u prostoru Centra. Sredstva za nabavku kombija i uređenja dvorišta obezbijedilo je udruženje „Humanost societas humanitatis„ iz Zenice preko partnera iz Njemačke, kao i udruženje „Naše sunce“ sa animiranjem privrednih i fizičkih lica za obezbjeđivanje potrebnih sredstava iz lokalne sredine.

Saradnja sa partnerima se idalje nastavlja kako sa Centrom u Visokom, tako i sa cijelom Javnom ustanovom pred kojom prethodi velika tranzicija i razvoj.

Pogledajte atmosferu sa podjele paketića iz svih Centara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno