Sudske klupe

Mehmedu Tutmiću određen pritvor

Mehmed Tutmić
Mehmed Tutmić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mehmedu Tutmiću određen pritvor – Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora optuženom Mehmedu Tutmiću, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je prijedlog prihvaćen te je stavljeno van snage rješenje Suda Bosne i Hercegovine od 11.septembra 2015. godine i prema optuženom Tutmiću određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže 2 (dvije) godine, računajući od dana lišenja slobode ili do nove odluke Suda.

Prtivor je po ovom rješenju određen iz zakonskih razloga iz člana 132. stav 1. tačka a) ZKP BiH (opasnost od bjekstva). Mehmed Tutmić je optužen za krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. u vezi sa stavom 1., sve u vezi s krivičnim djelom terorizam iz člana 201. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Suda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno