Nogomet

Marin Popović napustio Čelik, poznata naredna destinacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Marin Popović napustio Čelik, poznata naredna destinacija   – Kao što smo već nekoliko puta pisali mladi reprezentativac BiH i ofanzivac zeničkog Čelika Marin Popović u zimskom prelaznom roku napustit će Bilino polje. Iako je imao ponude Željezničara, Širokog Brijega i Radnika, ovaj nogometaš ipak je karijeru želio da nastavi u inostranstvu.

Kako saznaje SportSport.ba, ovaj nogometaš jučer je otputovao za Češku, gdje će danas ili najkasnije sutra nakon obavljenih ljekarskih pregleda potpisati ugovor. Ovu informaciju za naš portal potvrdio je i član Uprave kluba s Bilinog polja. “Istina je. Marin Popović je otišao u Češku, gdje će nakon obavljenog ljekarskog pregleda potpisati ugovor s jednim klubom iz najjačeg ranga. Čelik će dobiti i pristojno obeštećenje. Ovo je sigurno najbolje rješenje, budući da mu na ljeto ističe ugovor, a i njemu samom potreban je novi motiv i izazov u karijeri. Želimo mu svu sreću u daljoj karijeri i jednog dana da se vrati u svoj matični klub, te završi svoju nadam se uspješnu karijeru”, kazao je član rukovodstva kluba Edin Beganović.

Marin Popović za Čelik je debitovao u sezoni 2011/12 kod trenera Vlade Jagodića, za Čelik je odigrao preko 100 utakmica, dok je za mladu reprezentaciju upisao 10 nastupa. Igra na obe krilne pozicije, a po potrebi može zatvoriti i poziciju lijevog bočnog.U ovoj sezoni je zabilježio 17 nastupa, postigavši i dva gola.

Dino Kurbegović / Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno