Info

Ljubija se upisuje kao vlasnik milionske imovine?

Ljubija se upisuje kao vlasnik milionske imovine
Ljubija se upisuje kao vlasnik milionske imovine
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ljubija se upisuje kao vlasnik milionske imovine?- Odluka o prodaji Rudnika željezne rude (RŽR) “Ljubija” iz Prijedora biće donesena poslije izbora, a u međuvremenu je rukovodstvo rudnika pokrenulo proceduru upisa vlasništva nad kopom i zemljištem vrijednim 27 miliona KM na koje je ovaj rudnik do sada imao samo pravo korišćenja.

“Ljubija” je podnijela zahtjev IRB-u RS za izdavanje potvrde o prijavljenim nekretninama iz početnog bilansa, na osnovu koje su pokrenuli postupak upisa prava vlasništva kod Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS. Iz IRB-a su potvrdili da su “Ljubiji” 28. jula izdali uvjerenje o nepokretnostima iz početnog bilansa stanja, koje su u programu privatizacije bile iskazane kao imovina firme.

Upućeni tvrde da je cilj da se imovina uknjiži na rudnik i tako omogući da Skupština akcionara rudnika donese odluku o privatizaciji, a ne Narodna skupština RS, čime bi se izbjeglo ponovo otvaranje ove afere koja je uzdrmala koaliciju DNS-SNSD. Direktor Rudnika Stanko Vujković kaže da ove informacije nisu tačne.

glassrpske.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno