Nogomet

Liga šampiona se neće igrati od 20:45 sati

Velika promjena u Ligi šampiona
Velika promjena u Ligi šampiona
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga šampiona se neće igrati od 20:45 sati- LIGA PRVAKA od sezone 2018/19 neće se igrati u terminu u kojem se igra godinama – od 20.45 sati.

Naime, UEFA želi zaraditi dodatni novac od televizijskih prava, a to će napraviti tako što će utakmice podijeliti u dva termina – 19.00 i 21.00 sati, kao što je slučaj u Europskoj ligi, tvrdi njemački Bild pozivajući se na izvore iz krovne europske nogometne organizacije.

UEFA zasad nije potvrdila još jednu u nizu promjena u najjačem europskom klupskom natjecanju, ali niti demantirala. Tek je poručila kako će biti tema na jednom od sljedećih sastanaka Izvršnog odbora.

UEFA pomogla “bogatašima”

Podsjetimo, UEFA je u petak predstavila reforme u Ligi prvaka kojima je prihvatila kompromisno rješenje s najbogatijim europskim klubovima kako bi spriječila njihovo udruživanje u novu europsku superligu.

Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City i PSG su glavni zagovornici inicijative o Superligi koja bi brojala 16 ili 24 kluba. Jasno je da bi se u tu ligu slio i sav novac od marketinga i tv-prava koja je dosad ubirala UEFA. Europska federacija i “bogataši” zato su postigli kompromis oko nove reformirane Lige prvaka.

Tako će četiri vodeće europske nogometne lige na UEFA-inoj ljestvici – španjolska, njemačka, engleska i talijanska – imat će zajamčena četiri mjesta u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od sezone 2018/19.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno