Nogomet

Kriza na Bilinom polju sve veća

Kriza na Bilinom polju sve veća
Kriza na Bilinom polju sve veća
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kriza na Bilinom polju sve veća- Kako saznaje SCsport.ba rukovodstvo nogometnog kluba Čelik još uvijek nije izvršilo uplatu dugovanja bivšem treneru Borisu Pavić koju je prema presudi FIFA-e trebalo uraditi još prošle sedmice.

Zbog nepoštivanja ovog roka, moguće disciplinske sankcije su: suspenzija, oduzimanje bodova ili preseljenje kluba u niži rang takmičenja što ponovno ne oslobađa klub od izvršenja pravosnažne odluke. U slučaju zakašnjenja u isplati, u skladu s ranijom odlukom, oštećena strana može zatražiti novčanu kaznu za klub zbog neizvršavanja navedene odluke.

Zbog velike finansijske dubioze u klubu, igračima se duguju plate, stanarine, a od ponedjeljka više nemaju ni hranarine. Upitno je hoće li se moći osigurati uobičajeni karantin prije naredne utakmice koju Čelik u nedjelju igra na Pecari. Za crno-crvene u ovom susretu pravo nastupa nema Bojan Marković (žuti kartoni), dok su povrijeđeni Semir Bukvić i Anes Duraković.

U petak će se održati sjednica Skupštine NK Čelik na kojoj će se pokušati pronaći rješenja za izlazak iz dugogodišnje krize u kojoj se zenički premijerligaš nalazi.

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno