Zločini

Krađe na Mokušnicama, bulevaru, u Perinom Hanu…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađe na Mokušnicama, bulevaru, u Perinom Hanu… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.S., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U ulici Armije BiH, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo M.S., iz kojeg je otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U mjestu Perin Han, na parking prostoru benzinske pumpe “Tioil”, iz teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka 27BCZ35, vlasništvo K.H., izvršena je krađa oko 250 litara goriva. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

U ulici Selima efendije Merdanovića, po Naredbi Općinskog suda u Kaknju, službenici uniformisane policije i istražitelji Policijske stanice Kakanj izvršili su pretres stana, vlasništvo M.R. iz Kaknja. Prilikom pretresa pronađeno je sedam paketića biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena M.R. je lišena slobode, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Vareš

U mjestu Kokoščići, službenici uniformisane policije su u izvršenju krivičnog djela šumska krađa zatekli lica: S.E. iz Visokog, te Z.A. i B.A. iz Vareša. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno