Zločini

Krađa na Bulevaru, droga u “Opelu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađa na Bulevaru, droga u “Opelu”  – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo A.F., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U ulici Aleja šehida, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka J53-K-978, kojim je upravljao A.J. iz Zenice. Pregledom lica, pronađen je staniolski paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,75 grama, i tablete koje sadrže psihotropne supstance. Navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Đerzelezova, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo H.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Intervencijom službenika uniformisane policije, u ulici Crkvice, pronađeno je malodobno lice H.H., kod kojeg je pronađen dio otuđenog novca. Protiv navedenog lica su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

U ulici Radnička, zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Man“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao F.Dž. iz Zavidovića. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti vozilom prevozi oko 3 m3 drvne mase, bez potrebne dokumentacije. Drvna masa je oduzeta, te su istražitelji Policijske stanice Zavidovići nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U mjestu Golubinja, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat benzinske pumpe “Elmont”, kojom prilikom nije ništa otuđeno. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno