Zločini

Kod Žepčaka u automobilu na Bulevaru pronađena tri paketića droge

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kod Žepčaka u automobilu na Bulevaru pronađena tri paketića droge – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

U ulici Bulevar kralja Tvrtka I, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke ”VW Passat”, registarskih oznaka J21-O-780, kojim je upravljala Z.M. iz Zenice. Prilikom pregleda saputnika H.V. iz Žepča, kod istog su pronađene tri vrećice sa sadržajem materije koja svojim izgledom i drugim karakteristikama asocira na opojnu drogu, bruto težine 7,75 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U ulici Branilaca, iz torbice, vlasništvo Š.Z., izvršena je krađa mobilnog telefona. Istražitelji Policijske stanice Visoko su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

U mjestu Čatići, izvršena je teška krađa u kiosk “Tabacco Press”, iz kojeg je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

U ulici Alije Izetbegovića, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica V.F. i D.A. iz Hadžića, te K.M. iz Vogošće. Tom prilikom, zbog sumnje da su neovlašteno prikupljali novčana sredstva u ime udruženja “Snaga” u vidu prodaje markica, te na taj način protivpravno sticali imovinsku korist, ista su lišena slobode i privedena u službene prostorije Policijske stanice Breza radi dokumentovanja krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Maglaj

U mjestu Donji Ulišnjak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “VW”, registarskih oznaka T72-A-552, kojim je upravljao H.B. iz Zenice, i motocikl marke “Tomos”, registarskih oznaka M-627, kojim je upravljao H.A. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni H.A. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno