Košarka

KK Kengur se plasirao u finale turnira u Zadru

KK Kengur se plasirao u finale turnira u Zadru
KK Kengur se plasirao u finale turnira u Zadru
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur se plasirao u finale turnira u Zadru- KK Kengur Zenica je ove godine tradicionalno uzeo učešće na Međunarodnom turniru u Zadru koji organizuje ABC Zadar. Ove godine zeničku ekipu na turniru predstavljaju momci rođeni 2002/2002 godine. Ovaj turnir se igra u znak sjećanja na legendarnog jugoslovenskog košarkaša Krešimira Ćosića.

Ove godine KK Kengur se nalazio u grupi sa ekipama Rijeke (Hrvatska), Puntaminka (Hrvatska) i Zadra (Hrvatska). Jučer su u prve dvije utakmice košarkaši Kengura zabilježili dvije rutinske pobjede savladavši ekipu Rijeke rezultatom 60:32 i ekipu Puntaminke 81:35, te su sa ove dvije pobjede obezbjedili dalji plasman u polufinale turnira, a današnjom pobjedom protiv ekipe Zadra polufinale su osigurali kao prvoplasirana ekipa iz grupe. Kengur je slavio u dosta neizvjesnoj utakmici rezultatom 66:58.

U današnjem polufinalnom susretu protiv ekipe Kranja iz Slovenije mladi košarkaši Kengura predvođeni Enverom Jahićem zabilježili su još jednu pobjedu rezultatom 61:41 i s tobom pobjedom su obezbjedili treće uzastopno finale na Međunarodnom turniru u Zadru. Protivnik ekipi Kengura u finalu će biti domaćin, ekipa ABC Zadra.

Rezultati:

GRUPNA FAZA: KK Kengur- KK Rijeka 60:32

KK Kengur- KK Puntaminka 81:35

KK Kengur- KK Zadar 66:58

POLUFINALE: KK Kengur- KK Kranj 61:41



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno