Ostali sportovi

KK Čelik najuspješniji klub 23. HA SE karate kupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Čelik najuspješniji klub 23. HA SE karate kupa – Po drugi put zaredom Karate klub Čelik iz Zenice osvaja pehar za najuspješniju ekipu HA-SE KARATE KUPA u Zenici, javili su nam iz KK Čelik.
Već smo objavili da je prije nekoliko dana održan 23.HA-SE KARATE KUP i to u organizaciji istoimenog kluba iz Zenice, na kojem se okupilo 100 takmičara iz 9 karate klubova sa prostora Bosne i Hercegovine.
Karate kup je organizovan na 2 borilišta u borbama i katama, pojedinačno i ekipno za djevojčice i dječake u svim uzrasnim kategorijama. Ukupno se takmičilo u 65 disciplina i podjeljeno je 65 zlatnih, 45 srebrenih i 26 bronzanih medalja.
Na ovom 23.Kupu karatisti Čelika osvojili su preko 40 medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i to 23 zlatne, 12 srebrenih i nekoliko bronzanih medalja.
Najuspješnija takmičarka turnira sa osvojene 4 zlatne,1 srebrenu i osvojila pehar za najuspješniju takmičarku je Džejna Džaferbegović, članica KK Čelik, čiji je trener šest godina Marijo Zakić.
Najuspješniji takmičar turnira opet je iz KK Čelik, Mario Akrapović, sa osvojene 4 zlatne i 2 srebrene medalje, a dobio je pehar koji slijedi za najboljeg takmičara turnira. Mario je, takođe, bio treći na Svjetskom Kupu Venecija 2013. za djecu i kadete i ovaj rezultat nije iznenađenje za njega, kažu u KK Čelik.

Donosimo imena svih osvajača medalja KK Čelik sa 23.Kupa u Zenici.
1.Lana Zakić 2 zlatne i 1 srebrena pojedinačno i 1 zlatna u kata timu;
2.Anid Aziri 1 zlatna, 1 bronza pojedinačno i 1 zlatna ekipno kata tim;
3.Fazlija Šejla 1 zlatna pojedinačno kate i 1 srebro kata tim;
4.Serdarević Adna  1 zlatna pojedinačno i 1 zlatna kata tim;
5.Bašić Kenan 1 zlatna, 1 srebrena pojedinačno borbe i 1 zlatna ekipno borbe;
6.Grab Stefan  1 srebrena pojedinačno i 1 zlatna kata tim;
7.Ubiparipović Ana 1 srebrena pojedinačno i 1 srebrena kata tim;
8.Kovač Hana 2 srebrene medalje pojedinačno i 1 zlatna kata tim;
9.Karahasanović Faris 1 zlatna pojedinačno i 1 zlatna kata tim;
10.Muharemović Harun 1 zlatna pojedinačno i 1 zlatna kata tim;
11.Čerim Nejira 1 zlatna kate pojedinačno;
12.Spahić Afan 1 bronzana medalja (kate);
13.Kožo Amar 1 bronzana medalja(kate)
14.Nussbaum Aron 1 bronzana medalja (kate);

Iz KK Čelik ističu i karatiste Čelika koji su nastupili samo u ekipnim nastupima i osvojili medalje: Kurtović Dino, Mehinović Ena, Alispahić Ajla, Podić Ajdin, Porča Anes, Krkalić Malik i Tarik, svi su osvojili zlatne medalje i srebrenu  Lamija Kožo kata tim.
Karate klub Čelik je svojim trudom i velikim zalaganjem na treninzima ostvario ovaj fantastičan rezultat, na čelu sa glavnim trenerom, Marijom Zakićem i pomoćnim trenerima u klubu, Čerim Mehmedom i Redžić Halidom, kažu iz KK Čelik.
Sadašnji glavni trener u KK Čelik, Marijo Zakić, ističe da je on bio prvi koji je osvojio ovaj turnir 1993. godine i proglašen najuspješnijim takmičarem turnira, a tada nije bilo kategorija već se sve radilo u apsolutnoj kategoriji. Marijo želi da spomene i svog tadašnjeg trenera Mirzu Kovača (KK Mladost), koji ga je vodio punih 15 godina kroz njegovu karate karijeru i to je bio prvi HA-SE KARATE KUP 1993. godine.
Sljedeći turniri na koje ide KK Čelik su Konjic Open i ORHIDEJA 2016 u Novom Travniku!
Sve čestitke karatistima KK Čelik na ovom zavidnom uspjehu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno