Košarka

Kengur ugostio BH Start i Teslić

Kadetkinja KK Kengur Amila Isaković
Kadetkinja KK Kengur Amila Isaković
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kengur ugostio ekipe BH Starta i Teslića- Prethodni vikend su igrane utakmice 4. kola Lige mladih ZDK u kojem su košarkaši i košarkašice Kengura bile domaćin ekipama KK WBS (Teslić) i KK BH Start.

Košarkaši Kengura su u subotu (21.11.2015) igrali sa vršnjacima iz KK WBS i zabilježili polovičan učinak. Utakmica pionira je donjela sigurnu pobjedu Kengura rezultatom 69 – 50, dok su kadeti Teslića u egal završnici savladali domaćina rezultatom 69 – 74. Najefikasniji u redovima pionira Kengura su bili Cvitanović Teo sa 20 i Vidović Valentin sa 11 poena, dok su kod kadeta domaće ekipe veoma dobru partiju pružili Salčin Haris sa 15 i Abazović Eldar sa 13 poena.

Košarkašice Kengura su u nedjelju (22.11.2015) u gradskom derbiju također bile domaćin ekipi KK BH Start. Pionirke i kadetkinje Kengura su ostvarile zaslužene pobjede u dosta neizvjesnim utakmicama. Utakmica pionirskih selekcija je obilovala sa dosta lijepih poteza mladih košarkašica sa obe strane, gdje su domaće košarkašice Kengura tokom čitavog dijela susreta imale rezultatsku prednost i na kraju došle do zaslužene pobjede rezultatom 45 – 40. Pionirke Kengura su do pobjede vodile Amna Isaković sa 12 i Suana Bašić sa 10 poena, a kod ekipe BH Starta veoma dobru utakmicu odigrala Ajna Pandža sa 12 poena.

Kadetska utakmica je donjela veliku neizvjesnost gdje je domaćin slavio rezultatom 42-38. Najefikasnije igračice u pobjedničkoj ekipi su bile Amila Isaković sa 17, te Alejna Sivac i Lamija Isaković sa po 6 poena, a kod BH Starta se najviše istakla Sara Heljić sa 15 poena. U narednom 5. kolu košarkaši Kengura će gostovati ekipe Tena, dok će košarkašice Kengura ići u goste ekipi WBS-a iz Teslića.

Rezultati :
Pioniri : Kengur – WBS 69 : 50,
Kadeti : Kengur – WBS 69 : 74,
Pionirke : Kengur – BH Start 45 : 40,
Kadetkinje : Kengur – BH Start 42 : 38.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno