Politika

Kasumović: Projekat Eko Toplane u Nemili i agencija ZEDA doživjeli krah

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović: Projekat Eko Toplane u Nemili i agencija ZEDA doživjeli krah – Posljednje saopćenje iza kojeg ne stoji većina članova Izvršnog odbora zeničke SDA, nego samoproglašeni predsjednik Ibrahim Šišić i tri – četiri kvazi političara kojima je on dao priliku da budu na listi za ove izbore, jasno pokazuje da ova gupica odbrojava posljednje dane vladavine.

U nedostatku programa kako će zaposliti armiju od 22.500 nezaposlenih Zeničana koji napuštaju svoj grad, samoproglašeni predsjednik i njegovi poslušnici bave se drugima, u ovom slučaju sa mnom. Bez morala i stida, što nije iznenađenje za sve one koji poznaju ova lica, sugrađanima plasiraju suhoparne dezinformacije o meni, Fuadu Kasumoviću.

zedaU predvečerje izbora, baviti se drugim političkim subjektima, mogu samo oni koji nemaju vizije, znanje, hrabrosti i kvalitet kako privući investitore i zaposliti sugrađane, a da nisu njihova rodbina, ukloniti napuštene životinje sa ulica, spasiti sport, izgraditi puteve po prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama, pomoći poljoprivrednicima itd. Podsjećam sugrađane, da sam prije početka zvanične predizborne kampanje, pozvao sve političke subjekte u našem gradu, da potpišemo kodeks ponašanja u izbornoj kampanji. To nije prihvaćeno upravo iz ovih razloga, da pojedinci iz SDA Zenica, na predizbornim skupovima mogu dovoditi u zabludu vlastiti narod.

Ako je tim poslušnicima stalo do jedinstva i pravde, pozivam ih ovom prilikom da našim sugrađanima kažu istinu o tome, kako su izigrali povjerenje rahmetli Husejina Smajlovića i zbog čijih su interesa za kandidata za gradonačelnika Zenice u vrijeme njene velike krize instalirali Nadina Ahmetspahića. Šišić i par ljudi bliskih njemu, prešućuju puno toga, što će sigurno biti predmet istrage u narednom periodu.

Pošteno je sugrađanima objasniti zašto su im svi grandiozno najavljivani prijekti doživjeli potpuni krah. Navest ću samo dva svježa primjera. EKO toplana u Nemili, koja je projekat ZEDA-e „Zeničke ekonomske razvojne agencije“ nalazi se pred gašenjem jer je samo u protekloj sezoni zabilježila gubitak od skoro 52.000 KM. Projekat vrijedan pet miliona KM je pred gašenjem zbog loše poslovne politike i neiskorištenosti kapaciteta. I sama ZEDA u prošloj godini zabilježila je gubitak od oko 220.000 KM. Ova Agencija koja je trebala u naš grad dovesti projekte međunardne zajednice i iskoritstiti IPA fondove, te rezultirati zapošljavanjem mladih sugrađana, postala je svrha samoj sebi i mjesto zapošljavanja stranačkih poslušnika. Zbog velikog broja nezaposlenih i socijalno ugroženih sugrađana, ne smijem prešutjeti sramnih 150.000 KM isplaćenih direktoru Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ koji sa mjesečnom platom od 4.150 KM predvodi predizbornu kampanju zeničke SDA. Ova sredstva uzeli ste građanima kroz izmišljene paušale i ostale naknade. Sva javna preduzeća koja su pod vašom kontrolom, godinama bilježe enormne gubitke koje građani plaćaju kroz razne namete i takse.

eko-toplana

Ovim putem apelujem na građane Zenice, da bez obzira na vjeru, naciju i ostala opredjeljenja  02. oktobra kaznimo odgovorne za katastrofalno stanje i da naš grad povedemo u svijetliju budućnost u kojoj će sigurno priliku dobiti sposobni, a ne podobni.

S poštovanjem,  Fuad Kasumović; nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno