Zenica

Kasumović: Gradskom vijeću ćemo predložiti “joint venture” za rješenje grijanja sa ArcelorMittal Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović: Gradskom vijeću ćemo predložiti “joint venture” za rješenje grijanja sa ArcelorMittal Zenica – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potvrdio je za Zenicablog da će uskoro Gradskom vijeću biti predložena odluka o formiranju zajedničke firme (joint venture) sa kompanijom ArcelorMittalZenica oko nabavke novih kotlova.

Podsjetivši da su postojeći kotlovi u Mittalu u fazi raspadanja, jer su proizvedeni 1974. godine, Kasumović je naglasio da nema više nikakvih opcija oko budućnosti grijanja u Zenici.

– Kao gradonačelnik ne mogu dozvoliti da se građani smrzavaju kao prethodnih dana, ponovio je Kasumović, dodajući da je jedina realna opcija za Grad nabavka pet novih kotlova koji će raditi na kupljeni zemni i Mittalov koksni plin, zemni i koksni. Već je formirana stručna komisija koja pregovora sa Mittalom i brzo će biti spremna odluka za Vijeće o novoj kompaniji koja će grijati grad, kazao je Kasumović.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno