Sudske klupe

Kantonalni sud potvrdio: bivšoj ministrici Romani Brkić 7 mjeseci zatvora, mužu Dženaidu 5 mjeseci

Romana i Dženaid Brkić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud potvrdio: bivšoj ministrici Romani Brkić 7 mjeseci zatvora, mužu Dženaidu 5 mjeseci – Kantonalni sud u Zenici, u krivičnom predmetu protiv optužene Brkić Romane, kći Ramić Omera, bivše Ministrice Ministarstva za pravosuđe i upravu  Ze-do Kantona i sudije Osnovnog suda u Banja Luci, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH i protiv optuženog Brkić Dženaida, sin Saliha, supruga Brkić Romane i zaposlenika Općinskog suda u Tešnju, zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. KZ FBiH, postupajući po žalbama branitelja optuženih, podnesenih protiv prvostepene presude Općinskog suda u Zenici broj  43 0 K 118633 15 K od 15.06.2016. godine, potvrdio je u odnosu na optuženu Brkić Romanu prvostepenu presudu kojom je istoj izrečena kazna zatvora u trajanju od 7 (sedam) mjeseci, dok je u odnosu na optuženog Brkić Dženaida preinačio prvostepenu presudu u dijelu krivičnopravne sankcije i istom smanjio kaznu zatvora u trajanju od 7 (sedam mjeseci) na kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) mjeseci.

Prvostepenom presudom Općinskog suda u Zenici broj  43 0 K 118633 15 K od 15.06.2016. godine optuženim je, po optužnici Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva Ze-do kantona broj T04 0 KTPO 0020586 14 od 23.02.2015. godine izrečena kazna zatvora u trajanju od po 7 (sedam) mjeseci.

Kantonalno tužilaštvo/tužiteljstvo Ze-do kantona je u navedenom postupku uspjelo dokazati da su optuženi učinili krivična djela, koja su im se stavljala na teret predmetnom optužnicom, što je utvrđeno presudama Općinskog suda u Zenici i Kantonalnog suda u Zenici.

Stručni saradnik za odnose s javnošću

Emir Muratspahić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno