Info

Kakvo će vrijeme biti za Novu godinu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kakvo će vrijeme biti za Novu godinu? . U mnogim gradovima Bosne i Hercegovine bit će organizovan javni doček Nove godine, a program je planiran i za neke bh. planine, no kakvo će vrijeme biti za “najluđu noć”?

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su nam kazali kako informacije koje imaju sada nisu pouzdane da bi se građani mogli osloniti na njih.

“Pouzdanost za 31. decembar ne prelazi 40 posto, što je jako malo da bi moglo poslužiti za formiranje planova. Ipak, za 31. decembar po ovim informacijama ne očekuju se značajnije padavine”, kazali su za N1 iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

“Po ovim informacijama, minimalne temperature u Bosni se očekuju od minus 5 do minus 2, u Hercegovini od 0 do 4. Maksimalne temperature u Bosni od minus 2 do 3, u Hercegovini od 5 do 9”, naveli su za N1.

Inače, kada pouzdanost informacija pređe iznad 55 posto, takve informacije mogu poslužiti za formiranje planova.

Iako se ne možemo u potpunosti osloniti na ovu prognozu, možemo se nadati da za novogodišnju noć neće biti padavina kako bismo mogli uz što ljepše vrijeme uplovili u 2017. godinu. N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno