Košarka

Juniori Čelika i pioniri Abecede prvaci ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniori Čelika i pioniri Abecede prvaci ZDK – Omladinske selekcije ZDK (pioniri, kadeti, juniori), na osnovu plasmana u Ligi mladih ZDK, igrale su finalni turnir koji se igrao proteklog vikenda 10/11.12.2016. godine u  Areni Zenica. Pobjednici  su stekli pravo da početkom iduće godine, 2017., igraju zajedničku Ligu mladih na prostoru cijele BiH, a koju organizuje KS BiH.

U juniorskoj konkurenciji pobjednik je OKK Čelik Zenica, koji je u polufinalu bio bolji od KK Kengur (75:64), dok je u drugom polufinalu Kakanj bio bolji od zeničke OKK Abeceda.

Juniori, finale: OKK Čelik – KK Kakanj 76:61;

– Nadamo se da će, naši momci, dostojanstveno predstavljati naš Grad i Kanton, na ovoj smotri mladih košarkaša naše države. Čestitamo našim juniorima na odličnoj igri- kaže se u FB poruci iz OKK Čelik.

U pionirskoj konkurenciji pobjednici su, suvereno, pioniri OKK Abeceda iz Zenice, koji su u finalnoj utakmici pobjedili svoje vršnjake iz KK Kakanj.

Pioniri, finale: OKK Abeceda – KK Kakanj 58:41;

Za pionire OKK Abeceda su nastupili: Ajdin Spahic- kapiten, Dino Muharemović, Zinedin Mulić, Miran Kulalić, Rijad Muslić, Osman Spahić, Amer Zec, Enis Halać, Dawud Žigo, Harun Ibrahimagić, Tarik Mujanović, Faris Selimović, Faruk Smriko, Emir Kavaz i Bakir Palkić.

Pioniri  Abecede su ostvarili sve pobjede i u regularnom dijelu sezone kao i na juče završenom final fouru

Trener pionira Abeceda, Haris Milak, sa svojih 26 godina biće najmlađi trener na tom nivou u cijeloj BiH, ističe:

– Sa ponosom mogu kazati da je pionirska ekipa OKK Abeceda juče suvereno izborila plasman u državnu ligu, Ligu mladih 10 najboljih klubova u Bosni i Hercegovini. Hvala svima na podršci, posebno profesoru Behudinu Bajgoriću i mom asistentu Vedranu Kulaliću-kaže Milak.

U takmičenju kadeta nemamo nikakvih zvaničnih Izvještaja, do zaključenja ovog priloga.

Nadamo se da će juniori OKK Čelik i pioniri OKK Abeceda  dostojno predstavljati naš Grad Zenicu i kanton ZDK, na ovoj smotri mladih košarkaša naše države u 2017.godini.

Čestitke Juniorima OKK Čelik i pionirima OKK Abeceda i od sportske redakcije Zenicabloga!

Tekst: E.Imamović

Foto OKK Čelik i OKK Abeceda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno