Zenica

Jesenja deratizacija do 7.decembra

Jesenja deratizacija
Jesenja deratizacija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jesenja deratizacija do 7.decembra – Jesenja faza preventivne sistematske deratizacije prema naredbi Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona na području Grada Zenice prema utvrđenom rasporedu provođenja akcije počela je 26.novembra i trajat će do 07.decembra tekuće godine, a provodi je Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Cilj akcije je smanjenje broja glodara na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na kantonu.
Ova akcija se sprovodi postavljanjem otrovne mase na javne površine, obale rijeka, u kanalizacione šahtove, zajedničke prostorije zgrada, deponije čvrstih otpadaka, ugostiteljske, trgovačke, skladišne i privredne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

Deratizacija se sprovodi savremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodara, a postavljeni mamci u kutijama su označeni kao OTROV, pa apelujemo na građanstvo da otrove ne diraju i ne pomjeraju sa postavljenih lokacija.

Pozivamo sve subjekte na saradnju pri izvođenju preventivne akcije, kako bi bila provedena što kvalitetnije, te kako bi na taj način postigli očekivani efekat i povoljnu epidemiološku situaciju na području Zeničko-dobojskog kantona i time zaštitili zdravlje stanovništva.

VD Direktora
prim.dr. Senad Huseinagić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno