Zločini

Iz stana ukradeni laptop i zlatni nakit

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz stana ukradeni laptop i zlatni nakit – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 14 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U ulici Mehmeda Spahe, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo B.H. iz Zenice. Tom prilikom, otuđen je laptop, te određena količina zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske uprave I.

Kakanj

U mjestu Čatići, od strane patrole policije zaustavljeno je kombi vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka J34-M-687, kojim je upravljao V.M. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez potrebne dokumentacije. Nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

Maglaj

U ulici Aleja ljiljana, od strane tri nepoznata lica izvršena je krađa psa, vlasništvo H.A. iz Maglaja. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su izvršili uviđaj, dok je zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, slobode lišeno lice J.D. iz Žepča, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

U ulici Braće Kotorić u mjestu Jelah, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Renault Clio”, registarskih oznaka M49-J-100, kojim je upravljao R.S. iz Tešnja. Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno