Zločini

Iz Konzuma u Crkvicama ukrali cigarete i praznu kasu bez novca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Konzuma u Crkvicama ukrali cigarete i praznu kasu bez novca – Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen je u tri slučaja, bez povređenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona evidentirana su tri krivičnih djela:

Zenica

U ul. Crkvice br. 31, grad Zenica, izvršeno je krivično djelo teške krađe u TR Konzum iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih cigara i jedna metalna kasa u kojoj nije bilo novca. Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I.

Nemila

U vremenu od 12,00 do 09,30 sati, u mjestu Žićara, grad Zenica, izvršeno je krivično djelo teškke krađe iz vikendice vl. T.F. iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđena jedna peć na čvrsto gorivo marke Priti. Uviđaj izvršen od strane službenika OKP PU I.

Zavidovići

U ul. Gajska, općina Zavidovići, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vl. B.K. iz koje je tom prilikom otuđena jedna TV plazma NN marke i mikrovalna peć. Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do Kantona registrovano je 9 saobraćajnih nezgoda, bez povređenih lica.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Zenica

U mjestu Hece, grad Zenica, u vremenu od 12,20 do 20,00 sati, saobraćaj se odvijao otežano jednom saobraćajnom trakom u vrijeme vršenja uviđaja saobraćajne nezgode.

Na ostali putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Olovo

U mjestu Ajdanovići, općina Olovo, došlo je do požara na reznoj jedinici-brenta vl. Numanović Mirsad iz Olova. U 11,50 sati, obaviješten Kantonalni tužilac koji je naložio da se uviđaj izvrši od strane istražitelja PS Olovo i protivpožarnog inspektora MUP-a ZDK-a. Uviđaj će se izvršiti dana 04.12.2016. godine, u jutarnjim satima.

Na području Kantona nije bilo i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno