Info

Ispunjena očekivanja programa Erasmus+

Ispunjena očekivanja programa Erasmus+ u prvoj godini provođenja
Ispunjena očekivanja programa Erasmus+ u prvoj godini provođenja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više od milion ljudi dobilo je priliku sudjelovati u 18.000 financiranih projekata u okviru programa Erasmus+, čiji je proračun za prvu godinu iznosio više od dvije milijarde eura.

Fleksibilnijim prilikama za suradnju među različitim sektorima pridonosi se reformama i modernizaciji te se stoga u europskim sustavima za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport lakše mogu iskušavati inovativne prakse. Danas objavljeni podaci pokazuju da je Erasmus+ već 2014. godine pružanjem raznovrsnijih prilika pomogao većem broju ljudi. U prvoj godini tog programa dodijeljena su bespovratna sredstva za mobilnost rekordnih 650.000 studenata, pripravnika, nastavnika, volontera i ostalih mladih.

U okviru tog programa prvi su put financirani projekti potpore politici u koje su uključena javna tijela i međunarodne organizacije, kao i projekti u području sporta. Novi Erasmus+ usmjeren je na promicanje socijalne uključenosti, aktivnog građanstva i tolerancije. Za 2016. dodijeljeno je dodatnih 13 milijuna eura za financiranje projekata kojima se rješavaju pitanja poput socijalne uključenosti manjina, migranata i drugih ugroženih društvenih skupina. Programom su osnažene i inicijative za poboljšanje izgleda za zapošljavanje mladih te za olakšavanje njihova prelaska iz obrazovnog sustava na tržište rada.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno