Info

Isplati li se ljetovati u Hrvatskoj?

Isplati li se ljetovati u Hrvatskoj
Isplati li se ljetovati u Hrvatskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Isplati li se ljetovati u Hrvatskoj?- Godinama je hrvatska obala bila, bez konkurencije, omiljena turistička destinacija Bosanaca i Hercegovaca.

Ponešto se promijenilo: Sve atraktivnije su ponude u Crnoj Gori, Albaniji, ali i bjelosvjetskim turističkim oazama.

No, i pored ozbiljne konkurencije, ”ozbiljnijih” cijena i drugih razloga, Makarska rivijera posebno i dalje privlači turiste iz BiH u ogromnom broju, a zanimljivo će krajem sezone, biti pogledati brojeve – ko je najviše novca zaradio od bh. turista, piše N1.

A cijene?

Dosta više od onih u Albaniji i Crnoj Gori o kojima smo ranije pričali. Tako ćete, primjerice, u Cavtatu (gdje je ove godine broj britanskih, italijanskih i francuskih turista veći) za kafu platiti 9 kuna (oko 2.50 KM), pizzu 50 (13 KM), a ručak za dvoje (morski plodovi), koštat će vas između 250 i 300 kuna (oko 65 KM).

Ležaljku na plaži platit ćete 30 kuna (8 KM), suncobran 20 (5 KM), a parking ćete za jedan sat platiti 10 kuna – 2.50 KM.

Coca-cola u boci od 0.25 litara košta 19 kuna (5 KM), a boca mineralne vode (0.25l), stajat će vas oko 3.5 KM.

Cijena točenog piva (0.33) je 21 kunu odnosno 5.5 maraka, dok ćete za smještaj platiti mnogo ozbiljniju cijenu od onih u susjednim zemljama.

No, premda su cijene takve kakve jesu, ljetovanje na hrvatskoj obali nosi niz pogodnosti. Hrvati od turizma žive i znaju ”kako se radi posao”.

Čisto je i dobro organizovano, sve je nadohvat ruke, a Bosanci i Hercegovci tu se osjećaju uglavnom kao ”svoji na svome”.

Uprkos sve ozbiljnijoj konkurenciji, utisak je da će turisti iz BiH i dalje najradije birati hrvatski Jadran.

Navika je čudo.
(MOJportal)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno