Info

Isplata penzija od 7.decembra ?

Odlazak u penziju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Isplata penzija od 7.decembra ?- Iako je sjednica Upravnog odbora (UO) Federalnog zavoda PIO/MIO održana u četvrtak u Sarajevu, javnosti još nije predočena informacija o tome kada će početi isplata penzija za novembar, koji je na izmaku.

Zvanično jučer nije bilo moguće dobiti informaciju o tome, ali, prema našim saznanjima, isplata penzija počet će, najvjerovatnije, u ponedjeljak, 7. decembra.

Tako misli i predsjednik Saveza penzionera Federacije Mehmedalija Rapa, koji nam je jučer kazao da sumnja da bi isplata mogla početi 5. decembra, odnosno u subotu.

– Još nemamo konkretnu informaciju o tome, ali vjerujem da će isplata penzija početi i teći u skladu sa sporazumom koji smo potpisali s Federalnom vladom. Prema informacijama iz Zavoda PIO/MIO, uplata doprinosa je slična kao prošli mjesec, tako da očekujemo isti tempo isplate. Poznato je da je 80 posto penzija isplaćeno već prvog dana prošlog mjeseca – kazao nam je Rapa. (Avaz)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno