Zenica

Inspekcija obavještava građane

Inspekcija obavještava građane
Inspekcija obavještava građane
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Inspekcija obavještava građane- ˝ Zbog povećanog spaljivanja čvrstog goriva, smeća, guma, plastike, starog ulja i drugih neprimjerenih predmeta, kao i zbog stabilnih vremenskih prilika povećano je aerozagađenja u našem gradu.

Uočeno je da se na javnim površinama, privatnim posjedima i obalama rijeke vrši paljenje otpada što uzrokuje ionako visok stepen zagađenja zraka. Obavještvamo građane koji uoče da bilo ko ostavlja razni otpad koji se može zapaliti da odmah obvijeste inspekciju ili policiju kako bi se identifikovalo to lice.

Napominjemo da je paljenje otpada kažnjivo i da predstavlja prekršaj po Odluci o komunalnom redu a može biti i krivično djelo propisano krivičnim zakonom F BiH.

Također molimo građane da ne vrše spaljivanja otpada u svrhu zagrijavanja kuća, poslovnih prostora i drugo jer je također uočeno da se u kućnim pećima spaljuje razno smeće (guma, plastika, staro ulje i dr.). Molimo građane da što više koriste energente za zagrijavanje stambenih i poslovnih prostora koji ne zagađuju okolinu.

Molimo građane da nam dostave podatke o eventualnim počiniocima navedenog prekršaja ili krivičnog djela, pa time pomognu smanjenju aerozagađenja.

Služba za inspekcijske poslove
Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju,
S poštovanjem,

POMOĆNIK GRADONAČELNIKA
Nihad Spahić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno