Politika

Imenovana tri nova ministra Vlade ZDK

Novi ministri u Vladi ZDK
Novi ministri u Vladi ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Imenovana tri nova ministra Vlade ZDK – Danas je Skupština Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 19. (hitnoj) sjednici potvrdila Odluke premijera Zeničko-dobojskog kantona o smjeni tri ministra u Vladi Kantona iz Demokratske fronte.

Izglasane su smjene Hajrudina Žilića sa dužnosti ministra Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Gorana Bulajića sa dužnosti ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoliša u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Bojana Gvozdenovića sa dužnosti ministra Ministarstva zdravstva u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, te nakon toga imenovala nove ministre u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Vlada ZDK - novembar 2015.
Vlada ZDK – novembar 2015.

Kako je već poznato, nakon raskida postojeće, stvorena je nova koalicija političkih stranaka koje participiraju u vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i Zeničko-dobojskog kantona.

U skladu s tim, pokrenuta je i rekonstrukcija sastava Vlade Zeničko-dobojskog kantona, u kojoj će od danas participirati stranke: SDA, SBB i Koalicija HDZ, HSS, HKDU BIH, HSP HERCEG BOSNA.

Na današnjoj sjednici Skupštine svečanu izjavu pred skupštinskim poslanicima dali su: Nikola Arsenić, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova (prijedlog SBB-Fahrudin Radončić), Fahrudin Brkić, ministar Ministarstva za prostorno uređenje, saobraćaj, komunikacije i zaštitu okoliša (prijedlog SBB-Fahrudin Radončić) i Dragoljub Brenjo, ministar Ministarstva zdravstva (prijedlog SBB- Fahrudin Radončić).

Stručna služba Skupštine ZDK

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno