Naše

Humanitarni iftar 6 – za porodicu Bulogić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarni iftar 6 – za porodicu Bulogić – Porodica Bulogić je tročlana porodica koja živi u mjestu Gorica kod Zenice. Porodica bez ikakvih primanja izuzev dječijeg dodatka čiji je iznos 11,00 KM. Otac i majka zbog niza oboljenja nisu sposobni da privređuju, ali ipak se trude da svojoj kćerki priušte bar osnovne stvari za život, pokušavajući zaraditi novac berući šumske plodove, skupljajući drva i sl.

Zenicablog je OVDJE pisao o akciji pomoći porodici Bulogić, početkom februara ove godine.

Pri samoj posjeti porodici, kako na njima samima tako i na kući uočljivi su tragovi teškog života. Mjesto gdje žive nije dostojno čovjeka, niti standarda života u 21. vijeku. Spavaju, jedu, kupaju se i sve ostale aktivnosti provode u sobici od svega nekoliko kvadrata. Kuća je puna vlage, nemaju wc, kupatilo, a ni vode u kući, tako da majka odjeću, suđe i sve ostalo i zimi i ljeti pere na koritu ispred kuće. Prozori stari i dotrajali, vrata, pod, stepenice. Kćerka pohađa osmi razred osnovne škole, i jedina njena želja je da ima svoju sobu.

Kako u dosadašnjoj akciji za porodicu Bulogić nije prikupljeno dovoljno sredstava da se napravi ili bar adaptira kuća porodice Bulogić, Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja (AHI) organizuje humanitarni iftar i poziva sve ljude dobre volje da ovoj porodici obezbijedimo uslove za normalan život i život dostojan čovjeka. Planiramo da uz vašu pomoć za ovu porodicu napravimo manji stambeni objekat na zemljištu pored njihove kuće, ili bar adaptiramo stari, gdje bi imali bar minimalne uvjete za život; vodu, wc i barem dvije prostorije bez vlage.

Humanitarni iftar realizirat će se dana 25.06.2016. godine (subota), u bašti ispred BZK „Preporod“ Zenica, a kao i prethodnih godina uz iftar će se upriličiti prigodan i zanimljiv programski sadržaj. Stoga, ovim putem, želimo pozvati sve ljude dobre volje da uzmu učešće u ovoj zajedničkoj nam akciji, a uz to i da budu dio jednog lijepog i ugodnog druženja s plemenitim ciljem.

Ukoliko želite dati doprinos ovoj humanitarnoj akciji i pomoći porodici Bulogić, možete to učiniti na neki od sljedećih načina:

– Ukoliko ste privrednik – doniranjem određene količine Vaših proizvoda koje bi uvrstili u naš iftarski meni (ramazanije, voće, sokovi, kolači, …);
– Ukoliko želite prisustvovati iftaru – kupovinom ulaznice/a čija je cijena 20 KM;
– Ukoliko želite pripremiti neko jelo koje bi se našlo na našem iftarskom meniju – kontaktirajte nas;
– ili… ukoliko želite i u mogućnosti ste pomoći u organizaciji i pripremi iftara – možete obratiti na dolje navedene kontakte.
U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, te biti naš saradnik i podržati ovu akciju, unaprijed se zahvaljujemo!

Za više informacija možete se obratiti na kontakt telefone:
+38761 36 24 08 (Emina Hrustić – Islamović)
+38761 40 37 44 (Aida Jašarević)

S poštovanjem, Udruženje “AHI”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno