Ljudi

Harun Huseinspahić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Harun Huseinspahić- Pod zajedničkim nazivom “Mlade nade Zenice” donosimo vam intervjue sa mladim i perspektivnim osobama iz našeg grada, koji su zahvaljujući svom trudu i radu napravili zapažen rezultat, ne samo na lokalnom nivou.

Harun Huseinspahić je rođen 26. marta 2001. godine u Zenici. Trenutno je član KK Kengur i nastupa za kadete i juniore ovog kluba. Učenik je prvog razreda Prve gimnazije u Zenici. U toku 2016. godine Harun je zabilježio mnoge zapažene rezultate, a njegov rad i trud su krunisani sa tri MVP nagrade i to na tri veoma jaka i kvalitetna turnira, Kengur kupu, turniru u Bihaću i na turniru koji je održan u Francuskoj, TIAM. Trenutno je jako važan dio ekipe Kengura i nada se pozivu u kadetsku reprezentaciju BiH. Može da igra na tri pozicije, što pokazuje njegovu raznovrsnost u igri.

15354212_1467661646581541_905143334_o

Zašto si zavolio košarku?

Harun Huseinspahić: Košarku sam zavolio prije svega jer je timski sport. Svaki pojedinac u ekipi ima važnu ulogu i bez zajedništva i rada svih pojedinaca u tom kolektivu rezultat je nemoguće ostvariti. To upravo daje draž košarci.

Da li vjeruješ da kvalitetno radiš i da će se taj rad na kraju isplatiti?

Harun Huseinspahić: Vjerujem da radim kvalitetno, također smatram da se svaki rad na kraju isplati, pa da će se tako i moj rad isplatiti. Smatram da moj trener Enver Jahić radi veoma kvalitetno sa mnom i ne sumnjam da će se ovaj rad na kraju isplatiti.

15319572_1467656923248680_1752262066_n

Da li si zadovoljan trenutnim stanjem u ekipi i kakva su očekivanja od ove sezone?

Harun Huseinspahić: Stanje u ekipi je odlično. Vlada fenomenalna atmosfera i očekujemo što bolji rezultat ove sezone. Za vikend nas očekuje završnica Lige mladih ZDK i nadamo se da ćemo izboriti plasman na državno prvenstvo BiH.

Da li očekuješ poziv u reprezentaciju BiH ove godine?

Harun Huseinspahić: Naravno. San svake osobe koja se bavi sportom je da jednog dana brani boje svoje reprezentacije na nekom velikom takmičenju. Nadam se da će moj uloženi trud, rad i moji konačni rezultati biti razlog da budem dio jedne takve priče i da ostvarim svoje snove.

Kao i svaka mlada osoba imaš uzore u sportu kojim se baviš, ko je tvoj uzor?

Harun Huseinspahić: Moj uzor u košarci je veliki Dražen Petrović. On je svojim radom uspio da ostvari svoje snove i upravo njegov rad i njegova upornost je ono što me inspiriše da se bavim ovim sportom. Kao i on, radim po pet, šest sati dnevno i pokušavam da usavršim svoju igru što je više moguće.

Da li uspijevaš uskladiti košarkaške i školske obaveze, s obzirom da treniraš pet sati dnevno?

Harun Huseinspahić: Ova godina je poprilično teška za mene, jer sam upisao prvi razred srednje škole i to ne bilo koje, već jedne od najtežih škola u kantonu. Zahvaljujući razumijevanju profesora i svojoj sposobnosti da kvalitetno rasporedim svoje vrijeme uspijevam za sada da uskladim sve obaveze i trudim se da budem što bolji učenik u školi, jer smatram da svaki sportista treba da se posveti i obrazovanju pored sporta kojim se bavi.

15271605_1467661763248196_2135562858_o

– Šta očekuješ u budućnosti?

Harun Huseinspahić: Nadam se da ću jednog dana profesionalno se baviti ovim sportom i da će se sav moj trud isplatiti. San svakog košarkaša je da jednog dana zaigra u NBA, to je i moj san.  Također, nadam se da neću zapostaviti svoje obrazovanje i da ću završniti kvalitetnu školu, jer je obrazovanje za mene  podjednako važno kao i sport kojim se bavim.

– Da li si zadovoljan podrškom koju imaš?

Harun Huseinspahić: Jako sam zadovoljan. Bez mojih roditelja ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Oni su velika podrška meni u svemu što radim i uvijek ću im biti zahvalan na tome. Zahvalan sam im na svemu što rade za mene i znam da se trude najviše što mogu da mi obezbjede uslove za moj sportski razvoj i to mi je motivacija da uspijem u košarci.  Pored roditelja, koji su mi najveća i najbitnija  podrška u životu, velika podrška su mi i moji treneri. Želim da se zahvalim prije svega treneru Enveru Jahiću, ali i trenerima Jasminu Efendiću i Harisu Musliću na uloženom vremenu u moj rad i moju želju da ostvarim svoje snove.

– Da li imaš neku poruku mladima koji žele da se bave košarkom?

Harun Huseinspahić: Svakoj mladoj osobi bi preporučio da se bavi košarkom jer je košarka fenomenalan sport. Pored druženja, košarka ima odličan takmičarski duh i kao što sam ranije rekao, svaki pojedinac je važan u ekipi. Također bih poručio da bilo kojim sportom da se bave ne treba ispaštati njihovo obrazovanje, jer je ono jako važno za svaku mladu osobu.

15327766_1467661106581595_1139217533_n

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno