Zločini

Hamida: Razbili šoferšajbnu, izbušili gume, iz “Golfa II” ukrali jaknu i lance za snijeg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hamida: Razbili šoferšajbnu, izbušili gume, iz “Golfa II” ukrali jaknu i lance za snijeg – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (5) i Policijske uprave IV u Tešnju (3).

Zenica

U ulici Hamida, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II”, registarskih oznaka E68-K-717, vlasništvo N.S. iz Zenice. Tom prilikom, razbijeno je prednje vjetrobransko staklo, izbušena sva četiri pneumatika na vozilu, dok su iz vozila otuđeni lanci za snijeg, te jakna u kojoj su se nalazili lični dokumenti. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

U vremenskom periodu 25-27.12.2016. godine, u ulici Ivana Gundulića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo G.M., iz kojeg je tom prilikom otuđen određeni iznos novca, te neutvrđena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da je u proteklih 15 dana, na lokalitetu Žuča, nadomak sela Pedići, izvršena sječa nekoliko stabala jele, hrasta i bukve. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja, drvna masa zatečena na licu mjesta predata je Šumariji Kakanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da u neposrednoj blizini Željezničke stanice u Kaknju, nepoznata lica vrše krađu drvene konstrukcije sa devastiranog objekta bivšeg restorana, vlasništvo JP „Željeznice F BiH”. Intervencijom policijskih službenika, zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „VW Kombi”, registarskih oznaka 072-M-075, kojim je upravljao M.H., dok su se u vozilu nalazila i lica S.S. i S.O., svi iz Kaknja. Pregledom unutrašnjosti navedenog vozila utvrđeno je da se u vozilu nalaze drvene grede i daske za koje je utvrđeno da su otuđene sa pomenutog objekta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Usora

Policijskoj stanici Usora je prijavljeno da je dana 26/27.12.2016. godine, u mjestu Tešanjka, iz neobezbjeđenog objekta koji se nalazi pored magistralnog puta M-4, izvršena krađa 40 komada alumnijumskih felgi, vlasništvo firme „Almes Trade“ Usora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Na regionalnom putu Visoko-Kiseljak u mjestu Buci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K28-A-292, kojim je upravljao G.B. iz Visokog, putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka M48-E-152, kojim je upravljao B.A. iz Visokog, i pješaci Z.F. i K.M., oboje iz Visokog. Tom prilikom, pješak Z.F. je zadobila teške tjelesne povrede, dok je pješak K.M. zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno