Zenica

Gradska izborna komisija: obavijesti o aktivnostima, terminima, izborima..

Gradska izborna komisija
Gradska izborna komisija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska izborna komisija: obavijesti o aktivnostima – Gradska izborna komisija (GIK) Zenica obavještava javnost o proteklim i aktuelnim izbornim aktivnostima.

Provjere upisa u PBS, ovjera izjava i promjene biračke opcije

Prilikom izlaganja izvoda iz Privremenog biračkog spiska provjeru upisa na 13 punktova izvršilo je 9.214 građana.

GIK Zenica je takođe, pored nadležnih organa vršila ovjeru izjava kandidata sa kandidatskih listi ovjerenih političkih subjekata. Ovjereno je 290 izjava.

U roku za promjenu biračke opcije raseljenih lica koji je trajao do 19.07. u Centru za birački spisak Zenica prijavljen aje samo jedna promjena.

Obuka trenera biračkih odbora (BO) u Zenici 4.08.2016.

U okviru projekta predizborne pomoći Vijeća Evrope za Lokalne izbore 2016, CIK BiH će u Zenici organizirati obuku 49 trenera koje su nominirale GIK Zenica i izborne komisije iz 14 općina sa područja Federacije BiH dana 4.08.2016. godine.
O mjestu i terminu obuke treneri će biti naknadno obaviješteni.

Certificiranje trenera će se obaviti dana 15.08. u Zenici, u velikoj sali Gradskog vijeća.

Treneri koji budu certificirani provodiće obuku predsjednika biračkih odbora na području Grada Zenica u periodu od 12.09. do 19.09. u sali Gradskog vijeća u terminima od 9,00 – 17,00 sati.

Dodjela mjesta u biračkim odborima dana 1.08. u sali Gradskog vijeća

GIK je donijela odluku da će se javna dodjela mjesta političkim subjektima u biračkim odborima na Lokalnim izborima 2016 održati dana 1.08. (ponedjeljak) u sali Gradskog vijeća. O tačnom terminu politički subjekti i mediji će biti blagovremeno obaviješteni nakon konačnog utvrđivanja biračkih mjesta i broja BO. Dodjela mjesta će se vršiti po redosljedu žrijebanja političkih subjekata koje CIK BiH obavlja danas.

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno