Naše

Gradonačelniče, vrijeme je da se oglasite!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelniče, vrijeme je da se oglasite!- Nekoliko hiljda Zeničana, kojima je Čelik u srcu i duši, danas je bilo na ulicama svog grada zbog onog što se njihovom klubu, ali i gradu, posljednjih godina “radi”. Smatram da je to dovoljan razloga da se Prvi čovjek Zenice oglasi i javno kaže šta misli o budućnosti Kluba!

Postoje desetine živih svjedoka koji će potvrditi da se u kabinetu (grado)načelnika Zenice dogovarali i ugovarali transferi, obećavali stanovi, premije, smirivale strasti i nesporazumi oko NK Čelik, ali i drugih zeničkih klubova.

Nismo još zaboravili demonstracije i nasilje iz februara 2014., kada su preko noći stranačkim kanalima okupljeni “potpisi” sportskih klubova u znak podrške Načelniku. Da se razumijemo, zahvaljujući angažmanu pomenute osobe, Zenica je grad sa najboljom sportskom infrastrukturom u državi. Da se razumijemo, tu infrastrukturu nisu donijeli Marsovci, niti platili privatnici, platili su je građani porezima, taksama, akcizama, PDV-om, porezom ovim, onim…

Ne tako davno bili su protesti, ekološki. Izašlo je, čak više nego danas, Zeničana koji su jasno rekli šta misle o stanju zagađenja. Nažalost, nismo dobili odgovor šta će, konkretno, VLAST učiniti da zaštiti one koji su je izglasali. I tada, i danas, Gradonačelnik se nije oglasio.

Prije nekoliko dana Gradonačelnik je okupio zeničke privrednike u jednom ovdašnjem hotelu. Nekoliko njih je reklo istinu, koja glasi otprilike da je “posljednja strana investicija u ovom gradu otvorena, zamislite, 29. februara 2008. godine”.

I ova godina je prijestupna, opet nam dođe 29. februara (osam godina, hej), a od ta se ne možemo pohvaliti stranim investicijama. Susjedni Kakanj, Vitez, malo dalji Tešanj, nisu čekali. Dali su “zemlju za marku”, dali su sve, samo da im dođu investicije. Mi živimo u iluziji da nam se investitori otimaju, ali eto, mi još biramo najbolje.

A gradi nam se ulica, doduše moderna, višetračna, ali ulica. Grade nam se zgrade, ali privatne. A investitori, strani i domaći, odlaze u susjedne gradove. I svi, poluglasno kažu: gradonačelnik je super, ali ovi oko njega…. OVI OKO NJEGA.. je floskula koju slušamo godinama….

Tako je i sa Čelikom. Gradonačelnik je ok, on voli Čelik, on voli klub, ali…. Postoji autor koji je proteklih dana zabavljao društvene mreže sa “Crno-crvenim bombarderom-Zeničkom fintom”, naslovnicama sa zeničkim aktuelnim sportskim temama. Osim zavidne grafičke sposobnosti, autor je pokazao da “cijeli grad zna”, ko drma Čelikom, ko pere novac, ko ne dozvoljava transparentnost Kluba, ko…

Pisali su i mediji o tome…Nakon mog otkrivanja afere “Laudrup” jedini rezultat je bio policijska zaštita za mene, koje sam se jedva riješio, jer sam s njom i bez nje imao iste probleme jer sam objavio da je neko “prao” novac. Slično je bilo i kad je Uprava Čelika privedena u Tužilaštvo na saslušanje.

I Grad se digao, opet. I nije pitanje da li je fotografije, video zapise, tekstove, vidio i naš Gradonačelnik. Ima on dovoljno suflera koji će mu, naravno – pogrešno, prepričati i ovaj moj osvrt, tekst. I reći će – ne voli niko Zenicu i Čelik od njega. Pa dobro, recimo da ćemo se složiti s tim, ali vrijeme je da to i pokaže. I ne samo riječima.

Grupa pametnih mladih ljudi, koji su se nazvali NGG Za Čelik dala je i konkretna, pravno utemeljena rješenja. Gradonačelnik je i pred njima ćutao. On i politika progovori samo pred izbore. Tad će “dovlačiti autobuse” svojih simpatizera, a Grad će, do sada je bilo tako, ćutati. Zato, tim prije što je ovo izborna godina, vrijeme je da Gradonačelnik javno, pred svima, kaže šta kani uraditi s Čelikom. Je li uz ove ljude, danas, s ulice, ili svoje stranačke poltrone koji su skoro pa uništili Čelik.

Čisto da se zna, i cijeni. Kad dođe vrijeme. A došlo je vrijeme da se Gradonačelnik javno distancira od suflera koji će mu i za ovo rečeno reći da je naručeno “od neprijatelja Zenice, Čelika”. Da mu je ono danas pripremila neka stranka, da je ovo, ono… Ne, Gradonačelniče, ovo danas je bila Zenica. A Vi ste, barem tako narod vjeruje, njen Prvi čovjek. Zato je vrijeme da budete uz Zeničane. Javno.

Adnan Džonlić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno