Info

Genetski test u borbi protiv raka dojke i jajnika

Genetski test u borbi protiv raka dojke i jajnika u BiH
Genetski test u borbi protiv raka dojke i jajnika u BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Genetski test u borbi protiv raka dojke i jajnika- Od danas žene u BiH mogu uraditi Serenity test najbolju prevenciju u borbi protiv raka dojke i raka jajnika. Serenity test je najnapredniji genetski test za rano otkrivanje genetske predispozicije za rak dojke najsmrtonosnijeg raka kod žena, te za rak jajnika koji je 5. najsmrtonosniji rak kod žena.

Ovaj test je prekretnica u preventivnoj medicini. Test spašava živote identifikujući nosioce mutacija ranije, pa se stopa preživljavanja za rak dojke i jajnika drastično povećava, jer ranom detekcijom omogućava efikasnu preventivnu akciju prije nego se rak i razvije.

Serenity test kompanije Genoma, europskog lidera za genetske analize, žene u BiH će moći uraditi putem CryoSave-a, vodeće europske i svjetske banke matičnih ćelija iz pupčane vrpce, koja se zajedno sa Genomom nalazi u Esperite grupaciji.

Više informacija možete pročitati i u brošuri na: www.maticnecelije.eu/wp-content/uploads/2016/02/Serenity-brosura.pdf



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno