Info

Fudbalski klubovi u BiH moraju postati dionička društva

Fudbalski klubovi u BiH moraju postati dionička društva
Fudbalski klubovi u BiH moraju postati dionička društva
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalski klubovi u BiH moraju postati dionička društva- U ekonomski razvijenim zemljama, sport je davno prerastao u izuzetno profitabilnu industriju što se kada je Evropa u pitanju posebno odnosi na fudbal gdje se uz konstantan rast godišnje obrću na desetine milijardi eura prema izvještaju revizorske kuće Deloitte, evropsko fudbalsko tržište u sezoni 2014/15. ostvarilo je prihod veći od 22 milijarde eura.

BiH je daleko od toga, a zašto je tako tako objasnio je magistar menadžmenta Faruk Redžić u razgovoru za Business magazin koji ističe da je nemoguće naći u evropskoj, pa i svjetskoj praksi fudbalski klub koji postiže zapažene rezultate, a da funkcionira kao neprofitno udruženje građanja oslonjeno na pomoć lokalne zajednice i entuzijazam lokalnog pojedinca ili više njih.

Redžić dalje navodi da nam treba zakon koji će omogućiti i do u detalje precizirati način na koji klubovi mogu izvršiti preoblikovanje, odnosno uslove koje bi klub prethodno trebao ispuniti da bi se pokrenuo proces preregistracije iz udruženja građana u dioničko društvo, uzimajući u obzir i Zakon o privrednim društvima.

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno