Politika

Fuad Kasumović: Zloupotrebe Medžlisa Islamske zajednice BIH Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kasumović: Zloupotrebe Medžlisa Islamske zajednice BIH Zenica – Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović zatečen je i iznenađen drskošću i zloupotrebom položaja od strane pojedinih lica bliskih Islamskoj zajednici u BiH.

manipulacije-nihada-durmicaNa adrese velikog broja vjerskih službenika i vjernika u Zenici, proteklih dana stigle su na stotine e-mail poruka čiji je autor Nihad Durmić, sekretar Medžlisa islamske zajednice Zenica.  Ovaj službenik uzeo je sebi za pravo da poziva svoje kolege iz MIZ Zenica i, kako navodi, džematlije, da glasaju za kandidate SDA. Ovom prilikom molim uvažene, muftiju zeničkog dr. Ejuba ef. Dautovića i glavnog imama Jakuba ef. Salkicu da se izjasne po pitanju poziva kojeg vjerskim službenicima i džematlijama šalje gore pomenuti Nihad Durmić.

Da li se radi o stavu Medžlisa islamske zajednice Zenica ili o izolovanom slučaju. Ako je riječ o ovom drugom, u što želim duboko da vjerujem, molim Vas da zauzmete zvaničan stav i suspendujete ovog manipulatora ljudskim osjećanjima. Kao Bošnjak, musliman, „Zlatni ljiljan“, čovjek koji je s uspjehom obavljao veliki broj poslova na zadovoljstvo građana i naše države Bosne i Hercegovine, pitam Vas odakle pravo jednom službeniku naše krovne zajednice da on  određuje koji su to dobri Bošnjaci koji podržavaju i pomažu Islamsku zajednicu i njene aktivnosti i koji trebaju voditi grad od 120.000 uglavnom nezadovoljnih stanovnika. Po čemu su to od Durmića nabrojana lica sa SDA liste, bolji Bošnjaci od nas ostalih kandidata za gradonačelnika Zenice?

O svom doprinosu razvoju MIZ Zenica i IZ BiH nikada nisam pričao jer to smatram svojom obavezom. To što su moji majka, mlađi brat i sestra hadžije, što smo supruga i ja obavili umru, to su stvari na koje sam ponosan. Kao čovjek, nadam se da će građani Zenice, smoći snage i 2. oktobra kazniti Durmića i sve one koji su za 20 godina mislili i radili isključivo za dobrobit sebe i nekoliko porodica u našem gradu, kao i da će Zenica dobiti gradonačelnika za sve ljude.

S poštovanjem,  Fuad Kasumović,   nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno