Ljudi

Foto+video: Treći put biciklom do Dubrovnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: Treći put biciklom do Dubrovnika  – 827 godina povelje Kulina bana – Zahid Gašić Zenga, biciklista, invalid, istaknuti sportista u nekoliko disciplina odlučio se da, nakon julskog pohoda ka Srebrenici, krene na novi biciklistički poduhvat.

Iako nedavno napadnut od pasa lutalica, a nakon toga i povređenog ramena, nije htio odustati od puta dugog 400 kilometara u jednom pravcu.

U povodu 827 godina od potpisivanja Povelje Kulina bana, Gašić je jutros ispred Cabaret Lounge bara krenuo put Dubrovnika, grada u čijem Arhivu se čuva ovaj po BIH značajni dokument.

Krenuo je sa platoa Trga BiH, planirano je da noći u Mostaru, a u Dubrovnik dođe u subotu uvečer. U ponedjeljak ujutro ima zakazan prijem kod Gradonačelnika Dubrovnika, a ka Zenici kreće u utorak ujutro.

Njegov povratak je planiran u četvrtak uvečer, u Zenicu. Pokrovitelj i organizator puta je Udruženje “Kula” iz Gorice kod Zenice, a pomoć Gašiću i ovaj put za putovanje su pružili kompanije ALMY i EUROCOPY iz Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno