Biznis

Foto+video: prvi ugovori o zapošljavanju i samozapošljavanju iz projekta Vlade FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: prvi ugovori o zapošljavanja i samozapošljavanju iz projekta Vlade FBiH – Javna ustanova Zavod za zapošljavanje ZDK upriličila je danas u sali Skupštine ZDK potpisivanje ugovora za 90-ak poslodavaca i osoba, kao implementator programa za upošljavanje mladih i neuposlenih osoba, kao i samoupošljavanja.

 

Program, po Uredbi Vlade FBiH se finansira putem Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u ukupnom iznosu od 9.385.000 KM.

Potpisnici ugovora, uz aplikante i Službu, su i Amir Zukić ministar Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Vlade FBIH i Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Ovo je samo prvi dio korisnika, čija je dokumentacija kompletna, a za ostale se vrše dodatne provjere i dopune dokumentacije. Ovo je prvi javni potpis ugovora po ovoj Uredbi u Federaciji BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno