Zenica

Foto: Zdravstveni fakultet dobio Trening centar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Zdravstveni fakultet dobio moderni Trening centar- Uokviru Zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Zenici otvoren je Trening centar za studente i osoblje ove visokoškolske ustanove. Projekat vrijedan nekoliko stotina hiljada KM je smješten u centralnoj zgradi Kantonalne bolnice Zenica, a sastoji se od opreme i uređaja na kojima će studenti i profesori moći praktično, prije dolaska na rad u zdravstvene ustanove, unaprijediti svoj rad.

Projekat opremanja su pomogli Tempus projekat CCNURC-a i PROSES projekat jačanja sestrinstva, a time se zenički Zdravstveni fakultet približava sličnim ustanovama u EU. Podršku opremanju dala je i Kantonalna bolnica, za čije osoblje je također otvorena mogućnost uvježbavanja.

Kako ističe viši asistent na Zdravstvenom fakultetu i prvi čovjek trening centra Mirza Oruč,  u ovom centru će se obučavati i studenti iz EU, koji borave u studijskoj razmjeni na relaciji Belgija – BiH, a dobro će doći i za unaprijeđenje naučno-nastavnog rada drugih fakulteta. Centar su jučer, uz Oruča, svečano otvorili dekan fakulteta Salih Tandir, rektor UNZE Dževad Zečić i direktor KBZ Rasim Skomorac.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno