Zenica

Foto: zbog značajnih oštećenja zabranjena upotreba stadiona Kamberovića polje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: zbog značajnih oštećenja zabranjena upotreba stadiona Kamberovića polje – Nevrijeme i grad, koji su u nedjelju poslijepodne harali Zenicom i okolinom, ponovno su zadali težak udarac stanju u kojem se nalazi stadion Kamberovića polje.

I pored djelimičnih, nepotpunih i nedovoljnih sanacija, koje su zaposlenici Javnog preduzeća za upravljanje sportskim terenima Zenica obavljali proteklih mjeseci iz vlastitih sredstava i resursa, ovo nevrijeme je zadalo konačni udarac.

Kako Zenicablog nezvanično saznaje, uprava JP naložila je zatvaranje stadiona Kamberovića polje, te je iz preventivnih razloga isključena i električna energija, da bi se izbjegla teža havarija.

Nažalost, prilikom projektovanja i gradnje stadiona nepravljen je niz nerazumljivih poteza, poput onog da se krovna konstrukcija uradi od plastičnog materijala, kojeg je oštetio prvi grad.

Krajnje je vrijeme da se jedan od ponosa Grada, Atletski stadion Kamberovića polje osposobi u dijelu tribine i prostorija ispod nje, te nastavi biti ponos grada.

Njegovo diskretno osvijetljenje u bojama, vidljivo sa obližnjeg magistralnog puta M17 godinama je bilo jedan od prepoznatljivih simbola za prolaznike, ali i šetače, a na tom stadionu kovali su se rezultati i atletičari kojima se ponosi cijela država.

Želimo vjerovati da zaposlenici JP za upravljanje sportskim terenima neće ostti usamljeni u nastojanju da sačuvaju jedan od simbola grada. Za sada, sigurno je da će biti onemogućeno dalje stradanje i povređivanje, jer samo sreća je danas spasila mnogobrojne prolaznike od komada krova koji su letjeli stotinama metara od stadiona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno