Ljudi

Foto: Završen mural legendi NK Čelik

Mujo Mujkić, Josip Lalić, Alojz Renić, Fadil Talić, Mehmed Buza, Jasmin Hajduk i Senad Brkić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Završen mural legendi NK Čelik u centru Zenice : Sedam legendi Čelika za 70 godina postojanja kluba  – Mural koji se sastoji od sedam portreta legendi NK Čelik konačno je završen, a svi građani koji prođu centrom Zenice zasigurno neće ostati ravnodušni.

Izgradnja ovog umjetničkog djela traje posljednjih desetak dana, a povod za ovaj nesvakidašnji grafit jeste 70 godina postojanja zeničkog Čelika kojeg ovaj klub obilježava ove godine.

Ono što je porazna činjenica jeste da je ovaj jubilej u Zenici skoro prošao neopaženo, ali voljeni klub i njegov rođendan nisu zaboravili članovi Neformalne grupe građana “Za Čelik”, te najvjerniji navijači “Robijaši”, koji su pored akademije koja je održana u BNP-u Zenica, priveli kraju ovaj izuzetan projekat.

Nakon transparentnog glasanja i ankete u kojoj su online putem mogli učestvovati svi građani izabrano je sedam imena koji su prema odluci Zeničana obilježili proteklih 70 godina kluba.

Tako su se na muralu u centru grada našla imena Mujo Mujkić, Josip Lalić, Alojz Renić, Fadil Talić, Mehmed Buza, Jasmin Hajduk i Senad Brkić. (Faktor)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno