Zenica

FOTO: Velika akcija čišćenja smeća uz planinarsku stazu za Čolan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika akcija čišćenja smeća uz planinarsku stazu za Čolan – Decembarski minus nije bio prepreka da danas uspješno provedemo planiranu jednodnevnu, ali veliku akciju čišćenja smeća uz planinarsku stazu od Vrdila iznad sela Briznik do Čolana. 20-ak vrijednih insana, ljubitelja prirode, uz dobru logističku podršku, pet malih motokultivatora i Koletovu skip- mašinu su uklonili tone različitog otpada, veći dio deponovali na jedno mjesto odakle je planiran odvoz Albinim mašinama na deponiju Mošćanica, a onečišćeno zemljište smo propisno kultivisali.

Područje uz livade i kroz borove i smrće nakon ove akcije je sada mnogo bolje, ljepše, čišće, uređenije i zdravije, pogotov za pješake. Samo da još lokalno stanovništvo Briznika i Varde u ovome vide put i način ekološkog osvješćenja i napretka, jer zdrava životna sredina nema alternativu. Ostaje i naša obaveza da postavimo četiri table sa kratkim ekološkim porukama, uz potpis PD “Čolan”.

Veliko hvala i Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK što su prepoznali i podržali ovaj naš projekat sredstvima iz Fonda za ekologiju. Uradili smo hajr posao, jer u dužini najmanje jednog kilometra ove dionice, koja je u širem vodozahvatnom pojasu Babine rijeke, smeća je bilo na tone, bilo je ruglo, sramota i prijetnja za zdravlje ljudi.

Vjerujemo da će vrijedni, čestiti, savjesni i odgovorni pojedinci i u ovoj lijepoj ekološkoj priči, koja će imati svoje nastavke, biti jači, glasniji i efikasniji od dokoličara, ljenčuga, pametnjakovića i lezihljebovića. Kako je to danas izgledalo pogledajet i u fotoreportaži.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno