Rekreacija

Foto: “Vedro” na vrhu Bjelašnice

Vedro na Bjelašnici
Vedro na Bjelašnici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: “Vedro” na vrhu Bjelašnice- Oko 125 planinara uspješno je izvršilo uspon na najviši vrh Bjelašnice u subotu 28. novembra, u znak sjećanja na sedam stradalih kolega planinara. U koloni tokom usponu na Opservatorij, koji se nalazi na 2067 metara nadmorske visine, našlo se i 25 članova Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO iz Zenice. Iako nismo uspjeli da napunimo cijeli bus koji je planiran za ovaj događaj, volja kod najhrabrijih članova se ispunila dogovorom i odlukom da se uputimo automobilima i podržimo ovaj memorijalni pohod.

Surova planina Bjelašnica u predhodnim godinama nije bila gostoljubiva kao juče i dopustila nam je da uživamo u pogledu iznad 2000 mnv. Kao i prethodnih i ove godine smo došli na pohod da suosjećamo sa nastradalima mladim planinarima i ukažemo poštovanje prema planini, da se ne zaboravi najveća tragedija BH planinarstva i na neki način da potaknem planinare da planinu ne shvataju olako.

Zahvaljujemo se organizatorima 27. Memorijalnog pohoda na Bjelašnicu posvećenom sedmorici mladića koji su nastradali davne 1962. godine. Predivan edukativni pohod o snažnoj i surovoj Bjelašnici, a ujedno i način da osjetite njenu težinu i izborite se sa njom.

Hvala PK Železničaru i HPD Bjelašnici na predivnom danu a i svim učesnicima koji su danas posvetili dan Bjelašnici i ovom memorijalnom pohodu. Zahvaljujemo se i edukativnom sadržaju kojeg smo dobili od strane Gorske službe spašavanja iz Sarajeva, tačnije člana stanice koji je bio dio tima za spašavanje tokom tragedije 1962. godine.

Pratite naše Udruženje jer uskoro Vas vodimo na največi vrh Vlašića, takođe predivni zimski uspon na Paljenik i posjetu planinarskom domu Devečani.

VEDROOOOOOOOOOOOOO!

 

Oko 125 planinara uspješno je izvršilo uspon na najviši vrh Bjelašnice u subotu 28. novembra, u znak sjećanja na 7…

Posted by VEDRO on 29. Novembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno