Nogomet

FOTO: Usvojen novi Statut NK Čelik, Šatorović predsjednik!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Usvojen novi Statut NK Čelik, Šatorović predsjednik!- Članovi Skupštine NK Čelik na današnjoj sjednici Skuoštine usvojili su novi Statut kluba.

Današnja sjednica Skupštine odlučivala je sudbinu tima iz Zenice, ali na kraju je sve završeno uspješno s obzirom da je usvojen novi Statut po članskom modelu jedan član-jedan glas.

Uoči same sjednice ispred Bilinog Polja desio se veći sukob dvije grupe navijača Čelika, koji je policija uspjela smiriti, a zatim je sjednica i zvanično započela. Na samom početku istaknuto je da postoji kvorum, s obzirom da je prisutno 30 od 35 delagata. Zanimljivo, na sjednici nije prisustvovao jedan od kandidata za predsjednika UO kluba Ševko Adilović koji je kandidaturu povukao jutros.

Na glasanju novi Statut je usvojen jednoglasno, što je i bila velika želja navijača Čelika.

Nakon što je na današnjoj sjednici Skupštine NK Čelik usvojen novi Statut kluba po članskom modelu jedan član-jedan glas, jednoglasno je za predsjednika UO kluba iz Zenice izabran Selvedin Šatorović.

Šatorović je i ostao jedini kandidat, nakon što je jutros kandidaturu povukao Ševko Adilović. Novom predsjedniku UO Zeničana podršku su pružili NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” Zenica, a jednoglasno podržali delegati Skupštine.

Nakon same sjednice Skupštine ispred stadiona Bilino Polje nastalo je veliko slavlje navijača Čelika. Svi vjeruju da za klub konačno dolaze bolje dani i da će večerašnja sjednica biti prekretnica u radu njihovog kluba.

sportsport.ba
Dino Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno