Košarka

Foto: Tri pobjede i poraz zeničkih “Kengura”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Tri pobjede i poraz zeničkih “Kengura” – Proteklog vikenda igrane su utakmice 12.kola Lige mladih ZE-DO kantona. Košarkaši KK Kengur „gostovali“ su kod OKK Čelik. Utakmice su igrane na centralnom terenu Arene u Zenici (kadeti i juniori), te na C terenu Arene (predpiomiri).

U veoma zanimljivim derbi susretima selekcije KK Kengur ostvarile su dvije pobjede i upisale jedan poraz, objavili su na stranici KK Kengur.

Najmlađi košarkaši Kengura su došli do nove pobjede u susretu sa svojim vršnjacima iz Čelika rezultatom 44:18 i tako zadržali lidersku poziciju u konkurenciji predpionira.

Utakmica kadetskih selekcija je također pripala košarkašima Kengura rezultatom 61:49. Sami početak utakmice je pripao kadetima Kengura koji su nakon prvih 10 minuta imali prednost od 11 poena (19:8), ali u drugoj četvrtini košarkaši Čelika su uspjeli da se vrate u susret i nakon prvog poluvremena su imali prednost 28:24. Početak treće četvrtine je ponovo pripao Kengurima koji su do kraja uz odličnu odbranu i dosta dobru igru u napadu stigli do zaslužene pobjede od 12 poena razlike (61:49).

U trećoj utakmici juniorskih selekcija košarkaši Čelika su u utakmici sa malim brojem poena ostvarili pobjedu protiv svojih vršnjaka iz Kengura rezultatom 66:39.

Pored košarkaša koji su igrali svoje utakmice i košarkašice Kengura su igrale svoje utakmicu u kojoj su bile domaćin ekipi KK WBS iz Teslića. U dosta neizvjesnoj utakmici do samog kraja kadetkinje Kengura su ostvarile minimalnu pobjedu nakon produžetka rezultatom 49:48.

Pored takmičarske utakmice kadetkinja u lijepom takmičarskom druženju svoje utakmice su igrale i selekcije pionirki i predpionirki.
Osim svih navedenih takmičarskih utakmica najmlađi članovi Kengura su ugostili svoje vršnjake iz Maglaja sa kojima su u sali osnovne škole Skender Kulenović igrali svoje utakmice. Sigurno još jedno lijepo iskustvo i druženje za najmlađe košarkaše i košarkašice.

Donosimo rezultate navedenih utakmica:

Predpioniri : Čelik – Kengur 18 : 44
Kadeti : Čelik – Kengur 49 : 61
Juniori : Čelik – Kengur 66 : 39
Kadetkinje : Kengur – WBS 49 : 48

Da napomenemo da su ovim pobjedama pioniri i kadeti KK Kengur ostvarili plasman na omladinsku državnu Ligu 10, koja bi trebala početi uskoro. Ovo je veliki uspjeh mladih selekcija KK Kengur i nagrada  za veliki rad i trud u proteklom periodu, kažu u KK Kengur.

J. Efendić / E.Imamović za Zenicablog

Foto: Jasmin Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno