Nesreće

Foto: specijalci spasili dvoje ljudi sa ade usred nabujale Bosne

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: specijalci spasili dvoje sa ade nabujale Bosne. Pripadnici Specijalne policijske jedinice MZP-a ZDK jutros iza 10 sati su spasili dvije osobe iz nabujale rijeke Bosne u zeničkom naselju Kanal.

Prava drama se odvijala nakon dojave da su svije osobe ostale na adi usred rijeke nakon naglog porasta vodostaja. Iz sigurnosnih razloga podignute su pregrade na brani Kanal, a obilne padavine ugrožavale su život dvoje na adi. Sa specijalcima su intervenisali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica (PVJ). Specijalci su adi prišli čamcem na motorni pogon, te su vrlo brzo osigurali zatočene na adi, te ih evakuisali na obalu.

U 09,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je putem telefona obavještena da se na lokalitetu brane, na riječnom ostrvu u rijeci Bosni, nalaze dva lica koja traže pomoć i evakuaciju sa navedene lokacije.

Na lice mjesta odmah su upućeni pripadnici Ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su se od ranih jutarnjih sati nalazili na području Zenice, kako bi građanima pružili eventualnu pomoć usljed aktuelnih obilnih padavina. Dolaskom na lice mjesta pripadnici Specijalne policijske jedinice su uočili dva lica, te su motornim čamcem pristupili akciji spašavanja i evakuacije istih, koja je uspješno izvedena.

Nakon izvlačenja lica na sigurno, ista su izjavila da su tokom jučerašnjeg dana na navedenoj lokaciji postavili šator i tu prenoćili, a da su u jutarnjim satima narednog dana osjetili opasnost usljed nadolaženja rijeke, te zatražili pomoć.

Pogledajte foto galeriju:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno