Zenica

Foto: Sjećanje na 4.maj, dan smrti Josipa Broza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Sjećanje na 4.maj, dan smrti Josipa Broza – Članovi zeničkog Društva “Josip Broz Tito”, kao i brojni drugi poštovaoci Titovog lika i djela, danas su prigodnim okupljanjem u zeničkom spomen parku Papirna obilježili 36. godišnjicu  Titove smrti.

Nakon odate pošte nekadašnjem predsjedniku SFRJ i Saveza Komunista Jugoslavije, o značaju Titovog lika i djela prisutnima je u ime organizatora, zeničkog Društva koje nosi njegovo ime, govorio Sretko Radišić, podsjetivši na njegovu istorijsku ulogu tokom narodnooslobodilačkog rata, ali i za vrijeme izgradnje i stvaranja države nakon tog rata.

– Tito je bio ne samo vizionar, nego i državnik sposoban da realizuje svoje vizije, cijenjene u to vrijeme ne samo na prostorima bivše Jugoslavije, nego i širom svijeta, napomenuo je između ostalog Radišić.

Cvijeće ispred spomen obilježja  “Ingot” u parku Papirna položile su delegacije Društva Josip Broz Tito, kantonalnog i gradskog Udruženja boraca antifašista NOR-a, kantonalnog i gradskog SDP-a, kao i njihovog Foruma seniora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno