Kultura

Foto: samostalna izložba “Blue Art 2016” Hibe Mustafić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici otvorena samostalna izložba “Blue Art 2016” Hibe Mustafić. Poznata i cijenjena umjetnica iz Sarajeva Hiba Mustafić, u saradnji sa frankfurtskom agencijom MerisCon Art – Hari Maslić, prezentovala je sinoć svoja najbolja umjetnička djela, u Street Cafeu, u Zenici.

“Stvaralački opus Hibe Mustafić oblikovali su prije svega vlastita želja i potreba da unutarnje emocije artikuliše putem osobenog slikarskog postupka i izričaja kroz umjetničke forme.U njenim djelima uočavaju se elementi ekspresionističke palete boja i tek pokoji monohromni prikaz. Njena je i apstrakcija jednako konkretna; sve te finalne ili nedovršene forme ispunjene bojom, povremeno razlivene i izvan platna, i to uglavnom u nijansama i plave, zelene ili crvene, podsjećaju na ekspresionističke majstore”, kaže Fra Petar Perica Vidić, slikar i član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Od priznanja izdvajamo „Zlatni kist“ za 2015. godinu na 12. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Savski cvijet“, u Brčkom. Hiba Mustafić višegodišnja je članica Udruženja likovnih umjetnika „Paleta Ćulhan“. Od 2014. godine Predsjednica je Udruge Likovnih Umjetnika HKD Napredak Sarajevo. Osim autorskog rada Hiba Mustafić postigla je posebne rezultate i kao organizatorica brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi drugih autora.

Pored drugih brojnih gostiju otvorenje su obogatiti poznati umjetnik, pisac i moderator Miro Pilj iz Sarajeva, kao i poznati slikar iz Zenice i počasni član MerisCon-Arta akademski slikar Tomislav Perazić koji je i otvorio izložbu.

Hari Maslić / Milenko Šećerović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno