Nogomet

FOTO: Press u NK Čelik – Jusufbegović obavio prozivku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik – Jusufbegović obavio prozivku, Kasumović obećao punu podršku Gradske uprave, Šatorović – obećanja samo koja se mogu ispuniti

U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je predstavljanje novog (starog) šefa stručnog štaba prvog tima NK Čelik Zenica, te prozivka nogometaša prvog tima NK Čelik Zenica, za nadolazeći drugi dio sezone BH Telecom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2016/2017.

Prisutnim novinarima obratili su se: Fuad Kasumović, Gradonačelnik Zenice, Selvedin Šatorović, novi predsjednik Upravnog odbora NK Čelik, te Nedim Jusufbegović, novi (stari) šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik, a press konferenciju je uspješno vodio Robert Jonjić, novi portparol u klubu i član NGG.

Zvaničnom prozivkom u prostorijama kluba na Bilinom Polju, nogometaši Čelika počeli su pripreme za proljetni dio sezone. Novi statut NK Čelik predstavlja spas kluba, a na današnjoj konferenciji i igračima su obećani bolji uslovi treniranja i redovna uplata doprinosa.

Gradonačelnik Kasumović je u početku istakao da Grad Zenica ima desetine problema, a NK Čelik je jedan od njih i vjeruje da će uspjeti sanirati trenutno stanje u Čeliku. Zahvalio je neformalnoj grupi građana „Za Čelik“, koji su ovo sve pokrenuli na bolje i zbog njih smo sada ovdje. Čestitao je novom predsjedniku UO Čelika, Šatoroviću i nada se da će uspješno obavljati ovu funkciju. Kasumović je istakao da je i on bio, prije 12 godina, predsjednik UO, ali je brzo suspendovan, a oni koji su ga suspendovali završili su u zatvoru. Ističe i trenutni dug Čelika, koji iznosi 12.336.000 KM, a odluka Gradske uprave i svih navijača je da se krene u sanaciju dugovanja i poboljšanja stanja u zeničkom premijerligašu.

-Prvi cilj je da ostanemo u premijerligi, a gradska uprava će izdvojiti potrebna sredstva. Ovdje se u samoj Upravi Čelika moraju promijeniti mnoge stvari i više niko nema pravo da bojkotuje utakmice. Svi trebamo doći na prvu utakmicu protiv Zrinjskog, 25.februara i biti na stadionu pa da bude i -20 stepeni Celzijusa-, kaže Kasumović.

Održao je 20-ak sastanaka da riješi problem Čelika i ne želi praviti sinonime za Čelik. Kaže da su to radili ljudi iz sjene, koji su vladali ovim klubom. Traži da se legalno izaberu novi članovi Uprave. Jedini uslov Gradske uprave, kako kaže Kasumović, je da finansiranje bude transparentno, te da igrači i Uprava NK Čelik obrate pažnju na potpisivanje ugovora.

Kasumović se obratio i prisutnim nogometašima:

-Morate znati da je čast nositi grb Čelika i bit će sramno za mene da neko od vas bude izviždan. Vi ako želite uspjeti u životu, morate raditi taj posao najbolje što možete. Ako ne uspijete ništa uraditi onda će te biti socijalni slučaj. Ako vas je Bog nadario za to, odreknite se svega, za 10-12 godina karijere, pa da imamo bh. reprezentativce iz Zenice. Sve ćemo vam obezbijediti, ali ne mogu ja ostaviti za vas srce na terenu i golove davati. Ko ne bude dao maksimum, ne da ću se petljat, već ću ga otjerati. Prva plaća će biti relativno brzo isplaćena sa svim doprinosima. Dogovorene su i premije, ali morate znati da su premije za neigranje mnogo veće od ovih za igranje-, kazao je, pored ostalog, Gradonačelnik Kasumović.

Novi predsjednik Upravnog odbora Čelika, Selvedin Šatorović, zahvalio je Gradonačelniku što je našao vremena da dođe na ovaj press. Kazao je, pored ostalog, kako se klub neće voditi lažnim obećanjima, te da će sve biti u skladu sa sredstvima kojima raspolažu. Igračima je poručio da sve što im je danas obećano, biti i ispoštovano u dogovorenim terminima. Ističe da NK Čelik sa ovim pristupom zaslužuje opstanak u Premijer ligi. Obezbjediti će sve adekvatne uslove za stručni štab i igrače. Neće se petljati u igrački odabir, a Jusufbegović će dobiti određeni iznos sredstava za pojačanja.

Šatorović kaže da će se u naredna dva dana znati članovi Upravnog odbora i biće ukupno pet članova UO, među kojima će biti neko ispred Gradske uprave, jedan član ispred NGG “Za Čelik”, te dva,tri privrednika.

Od naredne sedmice počinje realizacija sistema učlanivanja, a svi vjeruju u bolje rezultate. Šatorović naglašava kako će isplata svih naknada i doprinosa biti isplaćena u redovnim zakonskim terminima.
-Naredne sedmice ćemo imati razgovore sa povjeriocima Čelika koji imaju potraživanja prema klubu, gdje ćemo pokušati napraviti reprogram kako bi odustali od tužbi i pomogli Čeliku. Sve će biti transparentno i građani će znati preko službene stranice ko je pristao na oprost duga, a ko ne-, zaključuje Šatorović.

Novi (stari) Šef stručnog štaba NK Čelik Nedim Jusufbegović, sa svojim pomoćnicima Izudinom Kamberovićem i Almirom Toljom i drugi dio sezone vodit će sa trenerske klube zeničkog premijerligaša. U današnjem igračima kazao je kako im veliki vjetar u leđa daje podrška grada i Uprava kluba.

-Zahvalio bih se Gradonačelniku Kasumoviću i predsjedniku Šatoroviću što su uz nas, jer je ova podrška ono što je najbitnije igračima i stručnom štabu za pozitivne rezultate. Malo toga možemo garantovati, jer u sportu nema garancija, ali ono što mogu da garantujem je rad, red i disciplina. Uradit ćemo sve da dostojno prezentujemo grad i Čelik. Moramo pokazati više u odnosu na prošlu sezonu. Sve će nam ovo donijeti povoljan rezultat i opravdat ćemo ciljeve koji su ispred nas-, kaže Jusufbegović.

Današnjoj prozivci prisustvovalo je 22 igrača, od 25 igrača na spisku, a opravdano su odsustvovali Danijal Brković, golman Ružić i Popović. S obzirom na niske temperature i uskraćenu isporuku toplotne energije za čitav grad, nogometaši Čelika će sutra (četvrtak)  početi sa treninzima na Kamberovićima, Bilinom polju i Areni u Zenici.

Drugi dio priprema planiran je u toplim krajevima, ako se nađe sredstava. Jusufbegović ističe da su mu potrebna pojačanja po svim linijama, a naročito u veznom redu i zadnjoj liniji.
Recimo i to da će uskoro biti urađen redizajn oficijalne stranice NK Čelik, na kojoj će biti ažurirane sve najnovije informacije vezane za Čelik.

Tekst i foto E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno