Ostali sportovi

FOTO: Počeo 20. Božićni šahovski turnir u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Počeo 20. Božićni šahovski turnir u Zenici- U šahovskom domu u Zenici danas u 11 sati počeo je 20. Božićni šahovski turnir, koji se igra u povodu Pravoslavnog praznika Božića, a u organizaciji SPKD „PROSVJETA“.

Turnir je svečano otvorio jerej Pravoslavne crkve u Zenici, gdin. Darko Kujundžić. Učestvuje 60 takmičara među kojima su dva FIDE majstora i jedan Internacionalni majstor. Najmlađa učesnica je 10-godišnja Lana Zakić iz Zenice. Sistem takmičenja: Švajcarski sistem kompjutersko parovanje 9 kola. Tempo igre je 15 minuta po igraču.

Direktor turnira je Predrag Barašin, glavni sudija FA Sejfudin Miskić, a operater Belmir Miskić. Turnir će se prijaviti za Rapid rejting listu FIDE. Nagradni fond je 300 KM i biće podjeljen za 7 prvoplasiranih takmičara. Pobjednik prošlogodišnjeg, 19. Božićnog turnira bio je IM Goran Trkulja iz Zenice.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno