Kultura

Foto: otvaranje izložbe Hilme Kahrića Hilsa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: otvaranje izložbe Hilme Kahrića Hilsa – U Street Cafeu je otvorena retrospektivna izložba zeničkog umjetnika Hilme Kahrića Hilsa. Organizator izložbe je Galerija “MerisCon ART” iz Zenice, vlasništvo marketinško-dizajnerske agencije “MerisCon” iz Frankfurta.

“Meni je pripala čast da govorim o umjetničkom stvaralaštvu Hilme Kahrića Hilsa umjetnika koji stvara djela primjenom različitih slikarskih tehnika, koje je usavršavao na školovanju, a primjećije se i uticaj Mersada Berbera, njegovog profesora, posebno u u njegovim likovnim ciklusima tradicionalnih bosanskih motiva i likova žena. Djela Hilme Kahrića Hilsa imaju kvalitet na visokom umjetničkom nivou” istakao je priznati slikar na internacionalnoj likovnoj sceni Alija Kulenović, koji je otvorio izložbu.

“Nakon organizovanja i uspostavljanja likovne kolonije u Zenici, realizacije foto projekta „BiH i evropska mladost“, izložbe fotografija istoimenog projekta u Zenici, promocije i izložbe slika našeg člana Milenka Šećerovića u parku prirode Zelenkovac kod Mrkonjić Grada, nastavljamo izložbeno predstavljanje naše umjetnosti širom BiH, a Hilmo Kahrić – Hils, kao počasni i prvi član MerisCon Arta i kao neponovljiv i svestran umjetnik iz BiH je nezaobilazan, pogotovo za internacionalne promocije naše umjetnosti i kulture”, izjavio je Hari Maslić, generalni menadžer M e r i s C o n – a .

Ovu veoma posjećenu izložbu uljepšali su muzičkim interpretacijama Saša Domuz i Davorin Bošnjaković. Izložba će biti otvorena za posjetioce u narednih mjesec dana.

Tekst i foto: Milenko Šećerović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno