Nesreće

FOTO: opasni hod preko zaleđene Bosne, nerazumna “igra” koja lako može završiti tragično

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: opasni hod preko zaleđene Bosne, nerazumna “igra” koja lako može završiti tragično – Naš sugrađanin je danas bio svjedok veoma opasne situacije, koju je iz daleka zabilježio mobitelom.

-Dvije djevojčice su prelazile zaleđeno korito rijeke Bosne od obale do obale i to dva puta puta. Zvao sam policiju, ali dok su došli one su pobjegle – najgore što ih je neka osobe sa obale podsticala. Kad su se drugi put vraćale, počele su vrištati, jer je vjerovatno led počeo pucati i otrčale su čim su došle na obalu.. Policija je zaista brzo došla. ali nisu ih zatekli.. kaže nam ovaj sugrađanin.

Također, drugi naš posjetilac je na drugom kraju grada zabilježio “hrabre momke” koji prelaze tanak sloj leda na rijeci.

Još jednom upozoravamo sve sugrađane da je bilo kakav prelezak zaleđenih korita, igra ili sami prilaz u ovakvim situacijama promjenjivih temperatura smrtonosno opasan, jer se u slučaju propadanja kroz led iz takve situacije veoma rijetko izvuku i profesionalni plivači i fizički veoma spremne osobe, obzirom da dolazi do naglog pothlađenja i natapanja odjeće, koje onemogućava pokušaje izvlačenja.

Pozivamo sve građane koji primjete, pogotovo mlade, da se igraju ili pokušavaju preći korita rijeka da ih pokušaju onemogućiti ili pozovu neku od nadležnih službi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno